IPM Essen, 23-26 januari

Henke Kunststoffe breidt topfit assortiment uit met nieuwe potten

Henke Kunststoffe breidt hun topfit assortiment uit met 6 nieuwe potten die ze zullen presenteren tijdens de IPM Essen (23-26 januari). Het ontwerp van de bodem van deze potten is verbeterd. De Duitse verpakkingsspecialist had al enkele modellen met deze bodem; hun AHT-potten van 9 cm; 10,5 cm en 12 cm; die ze in 2015 en 2016 introduceerden. De laatste twee werden oorspronkelijk ontworpen voor een Nederlandse kalanchoëkweker. De gaten in het midden van de pot resulteerden in een betere wateropname- en afvoercapaciteit. Nu worden deze potten voor meer gewassen gebruikt. "Deze aanpassing verbetert de lucht-water balans in de pot, wat resulteert in meer en betere plantwortels, vooral in het midden van de pot," zegt Ronald van Dijk, salesmanager Benelux van Henke Kunststoffe.
 

Ronald van Dijk en Björn Steining tijdens de IPM Essen 2017.

De nieuwe potmaten: 9 cm laag model; 9,5 cm hoog model; 11 cm laag model; 13 cm (in een hoog en laag model) en 14 cm hoog model. In sommige gevallen zijn ze wat kleiner voor een betere plaatsing in trays of Deense transportbakken. De 9,5 cm heeft bijvoorbeeld een diameter van 9,3 en de 14 cm is 13,7. Het laatste model (13,7) is speciaal ontwikkeld voor hortensia’s. Alle nieuwe modellen zullen te zien zijn bij de stand van Henke Kunststoffe tijdens de IPM in Essen, Duitsland, in hal 3 (standnummer 3C29).

Henke heeft een groot pottenassortiment. Ze ontwikkelen nieuwe producten of verbeteren bestaande modellen om aan de speciale behoeften van telers te voldoen. Het Duitse bedrijf krijgt aanvragen uit heel Europa maar ook uit de rest van de wereld, waaronder Canada en Kirgistan. Op dit moment krijgen ze regelmatig aanvragen vanuit Griekenland. "Daar worden veel thermoformpotten gebruikt, maar het lijkt erop dat ze graag weer spuitgietpotten willen gebruiken." Ronald weet niet zeker hoe deze trend zich zal ontwikkelen, maar hij zal het zeker blijven volgen. "We weigeren nooit aanvragen."

Voor meer informatie
Henke-Kunststoffe
Ronald van Dijk, sales manager Benelux - Benelux
Email: r.vandijk@henke-kunststoffe.de
www.henke-kunststoffe.com
 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018