Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Gijp vermaakt bollensector op CNB Bloem- en relatiedagen 2018

Tholen - Wat hebben de bloembollensector en René van der Gijp met elkaar gemeen? Niet bijster veel, zo lijkt het, maar feit is dat ze gisteren nader kennis met elkaar maakten op de nieuwjaarsreceptie van het CNB. Op het kantoor te Lisse vonden daar de afgelopen dagen de Bloem- en relatiedagen plaats, het treffen van de bollensector bij het ingaan van het nieuwe seizoen.


Evert ten Apel en René van der Gijp

Voor het vierde jaar op rij organiseert het CNB deze nieuwjaarsbijeenkomst, die tevens de afsluiting vormt van de vaktentoonstelling. Hier komen bemiddelaars, de producenten en de veredelaars bij elkaar om over het nieuwste aanbod te keuvelen, worden de jongste variëteiten geshowd en oordeelt een jury over de introducties. Te zien is dan ook een breed assortiment lelies, tulpen, narcissen, muscari’s en hyacinten.



Om de nuchtere Hollandsche bollenboeren een beetje los te krijgen, is een hapje en een drankje, maar natuurlijk ook een Van der Gijp een uitstekend middel. Op aangeven van Evert ten Napel deed die laatste een live mini-aflevering Voetbal Inside. Hierin ging het uitgebreid over Louitje en Dicky en Franky en Chantal Jansen en - enfin, u kent het genre.



Clusius
De show kreeg extra handen en voeten dankzij de studenten van de opleiding Bloem en Design van het Clusius College. Verschillende kunstwerken en stellingen kregen een kunstzinnige draai mee, waardoor de producten extra cache gegeven werd en bezoekers zich, zoals het heet, konden laten inspireren.



CNB
Het CNB is een spil in het web van de bloembollenhandel. Het bemiddelt tussen de verschillende partijen in de markt, prepareert en bewaart bollen en biedt daarnaast tal van diensten als teeltadvies, organiseren van materiaalveilingen en makelaardij. Meer informatie vindt u op de website.