Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Royal Lemkes wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2018

Tholen - De 32e editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door Royal Lemkes uit Bleiswijk. De handelaar mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector noemen. Het bedrijf, dat de prijs gisteren in aanwezigheid van 500 belangstellenden in de Keukenhof kreeg overhandigd, liet daarmee biologische groententeler De Lepelaar en orchideeŽnkweker OK Plant achter zich.


Van linksboven mee met de klok: de winnaar Royal Lemkes, Jan Schrijver van De Lepelaar Jan de Ruiter van de ABN AMRO, vertrekkend voorzitter TOP Nico Koomen en de Dťsirťe Olsthoorn met zusjes

Klik hier voor onze fotoreportage

Royal Lemkes is tot winnaar uitgeroepen, omdat het volgens de jury "opvallend veel verantwoordelijkheid toont en initiatief neemt om projecten op te zetten die de keten duurzamer maken. Royal Lemkes clustert bijvoorbeeld het groepsvervoer per regio, waardoor minder vervoersbewegingen ontstaan. Bovendien gaat het bedrijf duurzame relaties aan met leveranciers en klanten om niet maximale winst maar maximale impact te behalen. Bijzonder is het personeelsbeleid met als uitgangspunt dat de medewerkers en hun omgeving centraal staan. Vanuit die positie kan het bedrijf samen de klanten ontzorgen."


Zelf-benoemd 'Choco Evangelist' Ynzo van Zanten van Tony's Chocolonely

Tony
Key note speaker en inspirator op het evenement was Ynzo van Zanten van Tony Chocolonely. Hij vertelde over het merk en de manier waarop de repenmaker de cacaoboeren een duurzame toekomst probeert te geven. Door o.a. duurzame relaties aan te gaan met de producenten hopen zij uitbuiting en kinderarbeid tegen te gaan. Een flink saus marketing daarover - men doet weliswaar niet aan paid adds, maar met de wikkel en het vertellen van het 'verhaal' wordt wel degelijk de concurrentie het vuur aan de schenen gelegd - heeft het merk in enkele jaren tot een van de game changers in de choco-wereld gemaakt.


Volle bak

Nieuwe voorzitter

Voorzitter Nico Koomen maakte bekend dat hij komend voorjaar zijn functie zal overdragen aan Michiel van Ginkel. Van Ginkel is zeker geen onbekende in de tuinbouwwereld. Hij is vanaf 2014 managing director van ZON Fruit & Vegetables. Koomen, die zijn taak als voorzitter met veel aandacht en toewijding vervulde, treedt terug volgens het rooster van aftreden. Hij was twee maal drie jaar voorzitter.


Winnaar TOP 2017 Royal Lemkes. Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs
 
Goed jaar voor de tuinbouw
Uit de resultaten blijkt dat 2017 een bijzonder goed jaar voor de tuinbouwsector was. De goede opbrengsten geven ondernemers ruimte om te investeren in de toekomst. De glasgroentensector boekt nu al drie jaar op rij de beste resultaten. Binnen die sector zijn de tomatentelers het meest succesvol. Het inkomen van de snijbloementelers blijft stabiel en stijgt iets. Het inkomen van potplantentelers is sterk gestegen als gevolg van goede prijsvorming. Bloembollentelers kunnen tevreden zijn, want ook zij schrijven al vier jaar goede cijfers. Het inkomen van boomkwekers en fruittelers verbeterde licht. Alleen de telers van vollegrondsgroenten verdienden afgelopen jaar minder als gevolg van lagere prijzen door meer aanbod.
Klik hier voor onze fotoreportagePublicatiedatum: 11-1-2018
Auteur: Geert Peeters
Copyright: www.bpnieuws.nl

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

16-1-2018 Hoe een Nederlandse start-up de Netflix voor bloemen werd
16-1-2018 Nieuwe locatie voor Javo
16-1-2018 Schikking in zaak Baas Plantenservice
16-1-2018 Van Vliet Flower Group kiest voor Floranti
16-1-2018 TiSento failliet verklaard
15-1-2018 Plant cadeau als oppepper voor FloraHolland-medewerkers
15-1-2018 Royal FloraHolland bespaart energie met nieuw plafond
12-1-2018 Logico zet relaties in het zonnetje met Awards
12-1-2018 "Ledenraad verbindende factor om betrokkenheid leden te vergroten"
12-1-2018 Biobest neemt IVOG over
12-1-2018 Update voorzitterschap en Raad van Bestuur Fleuroselect
12-1-2018 Bloomon lanceert nieuwe collectie
11-1-2018 Zalam vestigt zich in Plantion
10-1-2018 Kemeling groeit uit zijn jasje: verhuizing op komst
10-1-2018 FloraGold viert 25-jarig jubileum
10-1-2018 Van den Bos Flowerbulbs neemt J.A. Stolze De Lier over
9-1-2018 Elburg-Smit gaat samenwerking aan met Perga Plastic
9-1-2018 PJ Dave Group breidt areaal kassen uit
8-1-2018 Oproep voor New Business Challenge Ghana 2018
8-1-2018 Duitsland: "Ideale omstandigheden voor een goed seizoen"

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code