Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Veel mooie projecten in de pijplijn bij Technokas

2018 belooft voor Technokas een druk maar ook enerverend en afwisselend jaar te worden. In de eerste zes maanden worden een paar grote, innovatieve projecten afgerond en wordt gestart met de nieuwbouw van enkele prachtige bedrijven. Ook worden bij diverse bestaande klanten alle voorzieningen voor Het Nieuwe Telen geïnstalleerd.

1. De komende maanden zijn we druk bezig met de afronding van de bijzonder innovatieve Daglichtkas bij Ter Laak Orchids in Wateringen. Met 5 hectare Daglichtkas - waarvan bijna 1 hectare met een dubbele teeltlaag is uitgerust - kan Ter Laak grote stappen zetten in het zeer energiebewust en duurzaam kweken van Phalaenopsis.

2. Bij Montana, kweker van Lysianthus, leggen wij de komende weken de laatste hand aan de inrichting van de bedrijfsruimte. In de loop van het eerste kwartaal monteren wij, als kers op de taart, een architectonische gevel met geperforeerde aluminium gecoate panelen. Daarbij nemen wij ook de warmteopslagtank mee in dit ontwerp.


foto: Technokas

3. De afrondende fase is in het eerste kwartaal ook aan de orde bij veredelaar Schoneveld Breeding in Twello. Daar zullen we een state-of-the-art tuinbouwcomplex opleveren dat bestaat uit een veredelingskas, een bedrijfsruimtekas inclusief een moderne verwarmingsinstallatie.

4. Bij Marc van der Drift Rozen worden momenteel de nieuwe rozenplanten gepoot. Dit doen zij in een 4 hectare kas die 150 cm is opgehoogd en voorzien van een nieuwe koelingsinstallatie. In samenwerking met Van der Drift hebben wij daarvoor een gehele nieuwe installatie ontworpen met luchtbehandelingskasten (LBK’s) aan de kopgevels en geïsoleerde kanalen onder de teeltbedden waardoor de kweker kan ventileren, koelen en verwarmen volgens de principes van Het Nieuwe telen. Het totaal geïnstalleerd vermogen bedraagt 6 MW.

5. In Optijanuari starten wij met de bouw van een nieuw, 2 hectare grote breedkapkas met een kapbreedte van 12.80 meter, geschikt voor een dekrolscherm en een vlakscherminstallatie. Deze nieuwbouw is bestemd voor een uitbreiding bij Bunnik Vriesea’s in De Kwakel, een specialist in de teelt van Bromelia’s en sier-ananas. Ook zullen we de gevels van de bestaande kassen renoveren waarbij we het glas en stegdoppel vervangen door sandwichpanelen.

6. Ook in het eerste kwartaal staat de afronding op stapel van een efficiënt energiecentrum bij het bedrijf van Opti-flor in Monster aan de Orberlaan. Het energiecentrum huisvest onder meer de TSA van de aardwarmtebron aan de Vogelaer, de verdeelstukken voor de locatie aan de Orberlaan en aansluitingen naar de nieuwe warme- en koudeopslagtank.

7. In de loop van het eerste kwartaal starten we dan met de bouw van een nieuwe locatie voor Opti-flor naast de huidige locatie in Monster aan de Orberlaan. Het gaat om een kas van 2,5 hectare met verschillende teeltafdelingen, waarbij bepaalde gedeelten worden uitgerust met dubbel glas in de 30 graden afdelingen, enkel glas in de 18 graden afdelingen, en met stegdoppelplaten bij de teeltverwerking en boven de ‘winkel’. Behalve het ontwerp en de bouw verzorgen we ook de begeleiding van de bouw. Aansluitend zullen we hier ook een nieuwe bedrijfs- en verwerkingsruimte realiseren.

8. In het tweede kwartaal gaan we aan de slag bij SV.CO om op een nieuwe locatie een 4 hectare grote potplantenkas te bouwen. Deze locatie wordt energetisch gekoppeld met de naastgelegen vestiging. Tevens realiseren we hier een efficiënt ingerichte bedrijfsruimte. Voor SV.CO verzorgen wij het ontwerp, de bouw en de begeleiding.

9. Het Nieuwe Telen is momenteel een van de meest effectieve manieren om teeltprocessen te optimaliseren en energiegebruik zoveel mogelijk te reduceren. Om die reden stappen steeds meer telers op deze techniek over en wij mogen bij meerdere kwekers de door ons ontwikkelde HNT-systemen aanbrengen. De komende maanden installeren wij Het Nieuwe Telen bij OK Plant in Naaldwijk (Phalaenopsis) en Ter Laak Orchids (Phalaenopsis). In de loop van het jaar zullen met deze techniek nog een aantal andere projecten volgen.

bron: Technokas

Publicatiedatum: 8-1-2018

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

21-6-2018 Watermonitoring met onderwaterdrones en droneboot
20-6-2018 Noord-Korea klopt aan bij WUR
19-6-2018 GreenTech 2018 in foto's
18-6-2018 Betere analyse DNA-informatie van polyploïde gewassen
15-6-2018 Na WKK nu tijd voor ZKK
15-6-2018 Geslaagde tweede productietest Trias Westland
14-6-2018 "Ontsmetter regelmatig controleren geen overbodige luxe"
13-6-2018 Wageningse onderzoekers ontrafelen geheimen van de roos
13-6-2018 "Het gebruik van robots in de tuinbouw is niet tegen te houden"
8-6-2018 Nieuw data-analyseplatform versterkt kasautomatisering
8-6-2018 “Automatisering is mooi, maar alleen als alles goed werkt”
7-6-2018 Ureumboekhouding alternatief voor dure directe NOx emissiemeting
7-6-2018 Zuiveringsplicht vraagt ook om goed onderhoud watertechnische installaties
7-6-2018 Autonoom monitoren van groei, plagen en ziekten in de kas
6-6-2018 Meer samenhang in geothermieprojecten kan €2 mld opleveren
6-6-2018 Video: "Er mag geen zwakke schakel in het water zitten"
6-6-2018 Betere benutting lichtfluctuaties
5-6-2018 "Minder schaduw en optimale isolatie"
5-6-2018 Waterstromen weerbaar maken
4-6-2018 Naturalis ontwikkelt slimme camera om insecten te tellen en te herkennen

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code