Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sun Capital neemt meerderheidsbelang in Afriflora over van KKR

Zoals gisteren al bekend werd gemaakt, heeft een aan Sun European Partners, LLP (“Sun European Partners”) gelieerde onderneming aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt om het meerderheidsbelang van KKR te verwerven in Afriflora, ’s werelds grootste rozenkweker. De voorgelegde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

Afriflora is de toonaangevende leverancier van kwaliteitsrozen met ‘fair trade’ standaarden in Europa. Afriflora is in 2005 door de familie Barnhoorn opgericht en heeft inmiddels meer dan 11.000 werknemers. De onderneming is gevestigd in Aalsmeer en exploiteert drie kwekerijen in Ethiopië, die 500 hectares omvatten. Zij kweken, produceren en verkopen jaarlijks meer dan 1,1 miljard stengelrozen, waarvan de meeste voor de Europese markt bestemd zijn.

De familie Barnhoorn blijft, als oprichter en belangrijke aandeelhouder van de Onderneming, aandeelhouder en bestuurder in de Afriflora groep. Met de ondersteuning van Sun European Partners zetten zij de bedrijfsvoering voort met een focus op klantenservice en implementatie van ‘best environmental and social practices’, en met een verantwoordelijkheidsbesef voor de lokale gemeenschappen in Ethiopië.

Peter Barnhoorn, CEO van Afriflora: “Onze nieuwe aandeelhouder zal Afriflora helpen de groeidoelen te behalen en de voortdurende ontwikkeling te versnellen. Ons bedrijf is al vele jaren erop gericht om te investeren in lokale marktplaatsen en het opbouwen van een toekomst, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het personeel die ons in onze groei en ontwikkeling hebben gesteund. Dit zal niet veranderen. Wij danken KKR voor de ondersteuning die ze ons hebben gegeven en wij zien uit naar een boeiende toekomst, samen met Sun European Partners om dit bedrijf naar de volgende fase te brengen.”

Paul Daccus, Managing Director bij Sun European Partners: “Afriflora is een wereldleider in een aantrekkelijke sector, die wij heel goed kennen. Wij zien uit naar de samenwerking met de familie Barnhoorn en het managementteam de komende jaren om de voortdurende ontwikkeling en het succes van het bedrijf verder te ondersteunen.”

Nicolas Gheysens, Managing Director bij KKR: “Wij kijken met veel genoegen terug op onze samenwerking met de familie Barnhoorn. De laatste jaren heeft Afriflora zijn leiderschapspositie verder verstevigd in belangrijke markten. Wij zijn trots dat wij hebben bijgedragen – samen met de familie Barnhoorn – aan de ontwikkeling van de regio. Wij wensen Afriflora, Sun en de familie Barnhoorn een verdere voortzetting van dit succes toe.”

Sun European Partners heeft veel ervaring met overnames in de tuinbouwsector. Hun portefeuille van gelieerde bedrijven bestaat ondermeer uit Flamingo Horticulture, een verticaal geïntegreerd tuinbouwbedrijf.

Sun European Partners werd geadviseerd door Rabobank, Kirkland & Ellis, Houlihan Lokey en Ernst & Young. De familie Barnhoorn familie en KKR werden geadviseerd door William Blair, Clifford Chance, Van Benthem & Keulen, Deloitte en Londen & Van Holland.

Voor meer informatie over Afriflora, ga naar www.afriflora.nl.

Publicatiedatum: 21-12-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

20-7-2018 BPnieuws met vakantie, twee weken geen nieuwsbrieven
20-7-2018 Shifter: Vast, flex en uitzendkracht in hetzelfde planningssysteem
20-7-2018 Nieuwe luchtvrachtlocatie voor Milestone Fresh bij Schiphol
20-7-2018 Matthias Haakman in dienst bij Kees Greeve B.V.
20-7-2018 Kurk bezig aan opmars in de orchideeën
18-7-2018 Enigma Flowers doet mee in Floranti
17-7-2018 Ontdek online het Floriadeterrein Almere 2022
17-7-2018 Beekenkamp en Syngenta combineren Poinsettia portfolio
17-7-2018 Houweling bouwt grootste zonnedak van Zuid-Holland
16-7-2018 Nieuwe speler op de markt voor insectengaas wil voor frisse wind gaan zorgen
16-7-2018 Flinke compostbrand bij afvalverwerker Hoeksebaan
13-7-2018 Decorum partner van BGI Duitsland
13-7-2018 Asocolflores en AgroCheck samen achter wanbetalers aan
12-7-2018 Ook Noord-Amerikaanse markt wil met bruikbare data telen
12-7-2018 Dümmen Orange neemt callaveredeling Nieuw-Zeelandse Bloomz over
12-7-2018 Denemarken: Knud Jepsen wijdt 1,8 hectare aan cannabis
11-7-2018 Veredelaar deelt ton winst met telers in ontwikkelingslanden
11-7-2018 Eerste editie thriathlon smaakt naar meer
10-7-2018 3,8 miljoen euro voor innoverende MKB-bedrijven
10-7-2018 Sportief Anthura fiets 190K bij gelegenheid 80-jarig jubileum

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code