Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sun Capital neemt meerderheidsbelang in Afriflora over van KKR

Zoals gisteren al bekend werd gemaakt, heeft een aan Sun European Partners, LLP (“Sun European Partners”) gelieerde onderneming aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt om het meerderheidsbelang van KKR te verwerven in Afriflora, ’s werelds grootste rozenkweker. De voorgelegde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

Afriflora is de toonaangevende leverancier van kwaliteitsrozen met ‘fair trade’ standaarden in Europa. Afriflora is in 2005 door de familie Barnhoorn opgericht en heeft inmiddels meer dan 11.000 werknemers. De onderneming is gevestigd in Aalsmeer en exploiteert drie kwekerijen in Ethiopië, die 500 hectares omvatten. Zij kweken, produceren en verkopen jaarlijks meer dan 1,1 miljard stengelrozen, waarvan de meeste voor de Europese markt bestemd zijn.

De familie Barnhoorn blijft, als oprichter en belangrijke aandeelhouder van de Onderneming, aandeelhouder en bestuurder in de Afriflora groep. Met de ondersteuning van Sun European Partners zetten zij de bedrijfsvoering voort met een focus op klantenservice en implementatie van ‘best environmental and social practices’, en met een verantwoordelijkheidsbesef voor de lokale gemeenschappen in Ethiopië.

Peter Barnhoorn, CEO van Afriflora: “Onze nieuwe aandeelhouder zal Afriflora helpen de groeidoelen te behalen en de voortdurende ontwikkeling te versnellen. Ons bedrijf is al vele jaren erop gericht om te investeren in lokale marktplaatsen en het opbouwen van een toekomst, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het personeel die ons in onze groei en ontwikkeling hebben gesteund. Dit zal niet veranderen. Wij danken KKR voor de ondersteuning die ze ons hebben gegeven en wij zien uit naar een boeiende toekomst, samen met Sun European Partners om dit bedrijf naar de volgende fase te brengen.”

Paul Daccus, Managing Director bij Sun European Partners: “Afriflora is een wereldleider in een aantrekkelijke sector, die wij heel goed kennen. Wij zien uit naar de samenwerking met de familie Barnhoorn en het managementteam de komende jaren om de voortdurende ontwikkeling en het succes van het bedrijf verder te ondersteunen.”

Nicolas Gheysens, Managing Director bij KKR: “Wij kijken met veel genoegen terug op onze samenwerking met de familie Barnhoorn. De laatste jaren heeft Afriflora zijn leiderschapspositie verder verstevigd in belangrijke markten. Wij zijn trots dat wij hebben bijgedragen – samen met de familie Barnhoorn – aan de ontwikkeling van de regio. Wij wensen Afriflora, Sun en de familie Barnhoorn een verdere voortzetting van dit succes toe.”

Sun European Partners heeft veel ervaring met overnames in de tuinbouwsector. Hun portefeuille van gelieerde bedrijven bestaat ondermeer uit Flamingo Horticulture, een verticaal geïntegreerd tuinbouwbedrijf.

Sun European Partners werd geadviseerd door Rabobank, Kirkland & Ellis, Houlihan Lokey en Ernst & Young. De familie Barnhoorn familie en KKR werden geadviseerd door William Blair, Clifford Chance, Van Benthem & Keulen, Deloitte en Londen & Van Holland.

Voor meer informatie over Afriflora, ga naar www.afriflora.nl.

Publicatiedatum: 21-12-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

19-1-2018 Veiling Rhein-Maas schrijft kleine plus over 2017
19-1-2018 Waterdrinker Rangers nemen bezoekers mee op Green Safari
19-1-2018 Van Dorssen & Frensch weer stevig on track
19-1-2018 AgriNomix niet langer dealer van Martin Stolze
19-1-2018 Oboya richt een nieuw bedrijf op in Nederland
18-1-2018 Henke Kunststoffe breidt topfit assortiment uit met nieuwe potten
18-1-2018 Indiaas-Nederlandse samenwerking viert zilveren jubileum
18-1-2018 Varivork en Tiger XXL voor Kroon Flowers
18-1-2018 Video: uitbreiding tropische planten & zaden divisie Evanthia in beeld
18-1-2018 Papier uit duurzame bron
18-1-2018 Wat kun je doen om talent te vinden, binden en blijven boeien?
17-1-2018 Ronald Lamers wordt SierteeltSales
17-1-2018 Vyverberg ontvangt als eerste adviesbureau een HortiQ certificaat
17-1-2018 Lightshine Cleaning verhuist naar Monster
17-1-2018 Biobest neemt IVOG over
16-1-2018 Hoe een Nederlandse start-up de Netflix voor bloemen werd
16-1-2018 TiSento failliet verklaard
16-1-2018 Nieuwe locatie voor Javo
16-1-2018 Schikking in zaak Baas Plantenservice
16-1-2018 Van Vliet Flower Group kiest voor Floranti

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code