Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Sun Capital neemt meerderheidsbelang in Afriflora over van KKR

Zoals gisteren al bekend werd gemaakt, heeft een aan Sun European Partners, LLP (“Sun European Partners”) gelieerde onderneming aangekondigd een overeenkomst te hebben bereikt om het meerderheidsbelang van KKR te verwerven in Afriflora, ’s werelds grootste rozenkweker. De voorgelegde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante autoriteiten.

Afriflora is de toonaangevende leverancier van kwaliteitsrozen met ‘fair trade’ standaarden in Europa. Afriflora is in 2005 door de familie Barnhoorn opgericht en heeft inmiddels meer dan 11.000 werknemers. De onderneming is gevestigd in Aalsmeer en exploiteert drie kwekerijen in Ethiopië, die 500 hectares omvatten. Zij kweken, produceren en verkopen jaarlijks meer dan 1,1 miljard stengelrozen, waarvan de meeste voor de Europese markt bestemd zijn.

De familie Barnhoorn blijft, als oprichter en belangrijke aandeelhouder van de Onderneming, aandeelhouder en bestuurder in de Afriflora groep. Met de ondersteuning van Sun European Partners zetten zij de bedrijfsvoering voort met een focus op klantenservice en implementatie van ‘best environmental and social practices’, en met een verantwoordelijkheidsbesef voor de lokale gemeenschappen in Ethiopië.

Peter Barnhoorn, CEO van Afriflora: “Onze nieuwe aandeelhouder zal Afriflora helpen de groeidoelen te behalen en de voortdurende ontwikkeling te versnellen. Ons bedrijf is al vele jaren erop gericht om te investeren in lokale marktplaatsen en het opbouwen van een toekomst, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor het personeel die ons in onze groei en ontwikkeling hebben gesteund. Dit zal niet veranderen. Wij danken KKR voor de ondersteuning die ze ons hebben gegeven en wij zien uit naar een boeiende toekomst, samen met Sun European Partners om dit bedrijf naar de volgende fase te brengen.”

Paul Daccus, Managing Director bij Sun European Partners: “Afriflora is een wereldleider in een aantrekkelijke sector, die wij heel goed kennen. Wij zien uit naar de samenwerking met de familie Barnhoorn en het managementteam de komende jaren om de voortdurende ontwikkeling en het succes van het bedrijf verder te ondersteunen.”

Nicolas Gheysens, Managing Director bij KKR: “Wij kijken met veel genoegen terug op onze samenwerking met de familie Barnhoorn. De laatste jaren heeft Afriflora zijn leiderschapspositie verder verstevigd in belangrijke markten. Wij zijn trots dat wij hebben bijgedragen – samen met de familie Barnhoorn – aan de ontwikkeling van de regio. Wij wensen Afriflora, Sun en de familie Barnhoorn een verdere voortzetting van dit succes toe.”

Sun European Partners heeft veel ervaring met overnames in de tuinbouwsector. Hun portefeuille van gelieerde bedrijven bestaat ondermeer uit Flamingo Horticulture, een verticaal geïntegreerd tuinbouwbedrijf.

Sun European Partners werd geadviseerd door Rabobank, Kirkland & Ellis, Houlihan Lokey en Ernst & Young. De familie Barnhoorn familie en KKR werden geadviseerd door William Blair, Clifford Chance, Van Benthem & Keulen, Deloitte en Londen & Van Holland.

Voor meer informatie over Afriflora, ga naar www.afriflora.nl.

Publicatiedatum: 21-12-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

24-4-2018 Feestelijke eerste paal geslagen nieuwe productiefaciliteit Bosman Van Zaal
24-4-2018 Producten Fair Flora bij FloraZON
24-4-2018 Nieuwbouw (1,5 ha) voor Verdel Orchideeën
23-4-2018 Per 1 januari 2019 één certificatieschema met twee logo’s voor duurzamere boomkwekerijproducten
23-4-2018 Holland Bulb Market viert 150-jarig jublieum
23-4-2018 Royal Brinkman start nieuwe vestiging in Marokko
23-4-2018 Snellere uitslag en meer informatie met virusscreeningdigitaal VSD+
23-4-2018 Syngenta Flowers neemt Dahlia-assortiment over van Verwer Dahlia
23-4-2018 Lex Ebus treedt af als voorzitter VGB
23-4-2018 Voormalig Potveer Sales team versterkt Bercomex
20-4-2018 Directie-uitbreiding versterkt groei Koppert Biological Systems
20-4-2018 Jan Bakker nieuwe CEO Eurogroep en TTA
20-4-2018 Fusie in verpakkingsbranche
20-4-2018 Benary viert 175 jaar veredelen
19-4-2018 Fargro eerste dealer 30MHz sensorplatform in Groot-Brittannië
19-4-2018 Anthura bouwt nieuwe kas in het Oostland
18-4-2018 Parfum Flower Company voegt zich bij Dutch Flower Group
18-4-2018 Green Career Consult bestaat 10 jaar
17-4-2018 Priva benoemt Bram Koppert tot General Manager Asia
17-4-2018 Groei Deense tuinbouwbedrijven breekt records

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code