Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DHM

"Tulpen op potgrond voor bloemistenkwaliteit"

Maatschap Dirk HaakMan en Astrid Wouda is een relatief klein familiebedrijf. “We telen niet voor massaproductie, we willen juist een kwalitatief zwaardere, mooie bos tulpen leveren,” aldus kweker Dirk Haakman. Zijn tulpen zijn van bloemistenkwaliteit en worden traditioneel op potgrond gekweekt.

Technologie van morgen
Dirk: ‘We zeggen wel eens dat we de bossen van vroeger maken. De zware, sterke tulpen vanuit de potgrond, maar dan wel met de technologie en visie van morgen. Met de teelttechnieken uit Het Nieuwe Telen en de moderne bosmachine zijn de kwaliteit en de sortering constant te houden.”



Dubbele aantallen, minder energie
In 2010 zijn ze gestart met telen op een dubbele laag. "Hierdoor konden we uitbreiden zonder het milieu teveel te belasten. We oogsten dubbel zoveel met dezelfde hoeveelheid ruimte en energie voor een enkele laag. Dat zijn echt prettige kenmerken van de nieuwe manier van telen."

Klein bedrijf
Kan een klein bedrijf dan ook Preferred Supplier zijn? FleuraMetz-inkoper John Diemeer: “Jazeker. Het gaat om het product en de manier waarop dit bedrijf daarmee om gaat. Zo maken ze voor ons bijvoorbeeld bossen met 30 tulpen in plaats van 50.”

Het Preferred Supplierschap is een prettige, nieuwe stap in een vertrouwde, jarenlange samenwerking. Dirk: “Onze doelgroep blijft op zoek naar kwaliteit op een constant hoog niveau. FleuraMetz begrijpt dat.”



MPS-GAP
John weet dat Preferred Supplier DHM ook mee vooruit denkt. “Er is meer vraag naar een duurzamer werkproces. Dirk en Astrid werken al jaren volgens de richtlijnen van MPS-A.” Dirk: “De manier van werken is er al, de volgende stap is dit zichtbaar te maken door de certificaten MPS-GAP en MPS Product Proof.” Ook wordt er steeds meer rechtstreeks geleverd en minder op de klok aangeboden. Dirk: “We hebben hetzelfde doel: zorg dragen voor kwalitatief sterke producten, zodat de klant zijn werk goed kan doen.”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com
Publicatiedatum: