Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tulpenbollen ‘Dutch Masters’ geplant bij Hermitage Amsterdam

Afgelopen week heeft de Hermitage in Amsterdam haar 50.000ste bezoeker mogen ontvangen in de openingsmaand van de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’. En daar mochten de Hollandse Meesters Tulpen natuurlijk niet bij ontbreken.



De 50.000ste bezoeker was mevrouw Polk uit Purmerend. Uit handen van Paul Mosterd, adjunct-directeur van de Hermitage, ontving zij de tentoonstellingscatalogus en de speciaal geteelde Hollandse Meesters tulpenbollen. Ook mocht zij een aantal exemplaren van de bol in de tuin van de Hermitage planten, zodat volgende jaar het museum wordt opgefleurd door de gele met paarse kartelrand tulp ‘Dutch Master’. De tulpenbollen zijn geteeld door Wim Balder van Cotulip.

In de tentoonstelling ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage, oogappels van de tsaren’
stralen drieënzestig werken van vijftig Hollandse schilders. Nagenoeg alle grote meesters van de Gouden Eeuw zijn vertegenwoordigd. Er komen maar liefst zes werken van de hand van Rembrandt, zoals de wereldberoemde schilderijen Flora en Jonge vrouw met oorbellen.

Deze bijzonder tentoonstelling is nu te bewonderen tot en met 27 mei 2018 in de Hermitage in Amsterdam.

foto's: Janiek Dam

bron: Creatizz – Promotie Sierteelt

Publicatiedatum: