Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JV Plant BV, Jan Vledder

Wel eens planten naar Oman gestuurd?

Tholen - Een leuk primeurtje, vandaag bij JV Plant BV. De handelaar, die hoofdzakelijk op Scandinavië, Italië, Rusland en de Baltische staten aanvoert, stuurt vandaag een eerste order kamerplanten naar Oman. En dat is zowel stom toevallig, vertelt directeur Jan Vledder, als een leuke aanvulling op de bedrijfsvoering.

“In de groene planten en in de tuinplanten doe je in de winter relatief weinig zaken en zoek je juist naar markten, waar je wel wat kwijt kunt. Zo’n 70% van de omzet zit tussen maart en september. Maar in die maanden is de vraag vanuit een land als Oman juist nul: dan is het er zo heet dat er helemaal geen handel is. De vraag die er is, is er in de ‘wintermaanden’.”


De planten worden klaargezet voor verzending

Het toevallige zit hem in de connecties. “We hebben nu een Egyptische meneer op ons bedrijf, die een stukje bij ons huurt en al jaren snijbloemen richting Egypte en het Midden-Oosten stuurt. Zijn klanten vroegen ook wel eens planten, maar dan moest hij altijd nee verkopen. Nu hebben we zogezegd samen een plannetje gesmeed en helpen we elkaar.”

Het bescheiden aantal tuinplanten dat Oman importeert, komt grotendeels uit Italië, weet Jan, hoewel die Italiaanse kwekers vaak het uitgangsmateriaal weer wel uit Nederland halen. In het Mediterraanse land doen buitenplanten het nu eenmaal vaak net even beter als bij ons hoewel kamerplanten in de praktijk toch weer meer aan ons Nederlanders besteed zijn.

Het is overigens niet zo, dat JV Plant BV nu de dollartekens in de ogen heeft. “Net als de Verenigde Emeritaten is het een land waar voor dergelijke zaken al gauw flink budget is en ook mogen de planten best aan de maat zijn. Onze klant levert de planten vooral aan showrooms en winkels. Dan moet er juist volume zijn. Maar je moet het echt zien als een aanvulling: zoals gezegd is er zomers überhaupt geen handel, is transport duur en is de markt, in elk geval vooralsnog, beperkt.”

Voor meer informatie:
JV Plant
Venus 170
2675 LN Honselersdijk
T: 01740614115
M: 0653720845
E: jan@jvplant.nl
www.jvplant.nl

Publicatiedatum: