Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Applause'

Suntory Flowers introduceert een net wel-niet blauwe roos

Na 20 jaar veredelen, testen en vermeerderen is de Japanse veredelaar Suntory Flowers erin geslaagd een 'blauwe' roos op de markt te zetten. Vorige maand werden de eerste stelen geoogst bij Florigene, een kwekerij in Colombia, en door importeur Fresca Farms naar Miami gehaald. De variëteit, die luistert naar de naam Applause, is in eerste instantie exclusief bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.


Masashi Matsumura van Suntory Flower, Mario Vicente van Fresca Farms en Ivan Rodrigo Artunduaga en Cory Sanchez van Florigene presenteren de nieuwe blauwe roos Applause op de Proflora 2017.

Blauw
Suntory Flowers is o.a. bekend om zijn genetisch gemodificeerde (GM) aster serie "Moon series carnations". Ook voor de Applause is GM toegepast. "Anders was het niet mogelijk", aldus marketing manager van Suntory Masashi Matsumura. Toch moet zelfs bij deze variëteit 'blauw' tussen haakjes geplaatst worden. "Hij komt er het dichtst bij in de buurt. Er zijn andere variëteiten die ook aanspraak maken op 'blauwheid', maar dan overheerst toch meer de lavendel of een tint roze."


Applause

Vaasleven
Met genetische modificatie zijn meer voordelen te behalen dan alleen het beïnvloeden van een kleur, vertelt Matsumura. Zo kun je ook inzetten op het verbeteren van de resistentie of het vaasleven. "Uit enkele tests blijkt de Applause tot zes dagen langer te staan dan de gemiddelde roos."

Florigene
Momenteel heeft Florigene 24.000 planten opgezet, waarvan in eerste instantie vooral lengte 40 gesneden zal worden. Geleidelijk hoopt de kweker ook langere lengtes te kunnen leveren, vertelt Cory Sanchez van Florigene.





Markt
In eerste instantie is Applause via Fresca Farms alleen beschikbaar voor de Noord-Amerikaanse markt. Volgens verkoper Vincente wordt de noviteit goed opgepakt en als de interesse aanhoudt, zal Florigene de productie ongetwijfeld op willen schroeven.

Voor meer informatie:
www.suntoryapplause.com

Suntory
Masashi Matsumura
Email: masashi_matsumura@suntoryflowers.co.jp
www.suntory.com

Florigene
Cory Sanchez
Email: csanchez@florigene.com
www.florigene.com

Fresca Farms
Mario Vicente
Email: mario@frescafarms.com
www.frescafarms.com