Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roas Eskelund

Groei voor Deense veredelaar zit in China

"Nieuwe spelers op de Chinese markt zijn vaak direct vrij groot. Daarom is direct het vraagstuk van arbeid en automatisering een urgente. Tegelijkertijd is vaak zowel de kwaliteit, de kwantiteit als een groot assortiment gevraagd, wat deze bedrijven voor ons erg interessant maken om zaken mee te doen." Dat vertelt Rosa Eskelund van Roses Forever, een Deense veredelaar van potrozen die naar eigen zeggen in het verre oosten steeds meer voeten aan de grond krijgt.


Harley Eskelund, Roses Forever, en Peng Yongfu van het bedrijf Ai Bi Da in een nieuw gebouwde kas


Ai Bi Da teelt in China potrozen in potmaat 10,5 cm

Nieuwe en bestaande markten
"Nederland, Engeland, Japan en Scandinavië zijn stuk voor stuk grote markten voor ons. De afgelopen 25 jaar hebben we in die landen een stevige basis opgebouwd en veel nieuwe variëteiten geïntroduceerd. Maar als ik zou moeten zeggen waar we de komende 25 jaar gaan groeien en nieuwe rassen introduceren, dan is dat waarschijnlijk China", vertelt Rosa. "Een tweede focus is Rusland, en een derde de Zuid-Amerikaans landen. Daarna komt pas Europa."


Een warm welkom voor Harley Eskelund


Roses Forever op bezoek bij een Chinese klant


Idem, klaar om productie te starten

Automatisering
In China houden ze niet van half werk en aanmodderen, ziet ook Eskelund. "Zij proberen arbeid zo efficiënt mogelijk te organiseren. Ook moet die kwaliteit in orde zijn, en moet een constante productie zoveel mogelijk gegarandeerd zijn." Waar het bedrijf zich naar eigen zeggen in onderscheidt, is met het brede assortiment. "De klanten van de Chinese kwekers, de consument dus, ziet graag veel kleurtjes, maten en vormen. Of, zoals we die in de (pot)rozen hebben, geurende variëteiten. En wij hebben dat allemaal."



Infinity Evergreen


Harley Eskelund

Persoonlijk contact
Toch kun je in eigen huis de zaken nog zo goed voor elkaar hebben, zaken doen in China vraagt nog iets extra's. "Uiteindelijk is het persoonlijk contact dat succes maakt of breekt", besluit Rosa. "De omvang van een kwekerij is zelden een probleem, nog de specifieke eisen die een klant stelt aan het product. Wat er echt toe doet is een connectie maken, de juiste mindset, vertrouwen - en dan kun je zaken doen."


Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com
Publicatiedatum: