Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
woensdag 27 september

Kinderen en grootouders kweken orchideeën op Plantion

Op woensdag 27 september om 10.30 uur zijn basisschoolleerlingen van de Panta Rhei in Ede en hun opa’s en oma’s te gast bij bloemenveiling Plantion naar aanleiding van Grootouderdag (zondag 1 oktober). Kinderen en grootouders maken dan samen een bloemenkunstwerkje met een nog jonge orchidee. Het resultaat gaat mee naar huis. Na 10 tot 12 weken zal de plant mooi bloeien en kunnen grootouders en kleinkinderen hun ‘zelfgekweekte’ orchidee samen verzorgen.



De samenleving vergrijst en steeds meer ouderen zijn eenzaam door het verlies van sociale contacten. Het uit Italië overgewaaide fenomeen Grootouderdag (Festa dei Nonni), bedoeld om het contact tussen de generaties te bevorderen, krijgt daarom bij ons ook steeds meer aandacht. Plantion geeft hier invulling aan door kleinkinderen en grootouders samen met orchideeën aan de slag te laten gaan. Kweker Ter Laak Orchids uit Wateringen stelt hiervoor speciale doe-het-zelf pakketten (Yourchid) beschikbaar met een orchidee, stokjes, boogjes en klemmetjes.

bron: Plantion
Publicatiedatum: