Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foto's afscheidsreceptie Nico van Ruiten

Tholen - Nico van Ruiten nam gisteren afscheid van LTO Glaskracht Nederland als voorzitter. Dat gebeurde in een bomvolle Tuinderij in De Lier. Op de dag af elf jaar lang was Nico van Ruiten voorman van de belangenbehartiger van de Nederlandse glastuinbouwsector.



Met meer dan duizend glastuinbouwbedrijven, samen goed voor zeventig procent van het totale glastuinbouwareaal, is LTO Glaskracht Nederland aanspreekpunt voor de overheid waar het gaat om arbeid, water, plantgezondheid en energie. Nico van Ruiten zorgde ervoor dat de organisatie na een fusie in 2014 als één hechte groep optrekt om de belangen van de sector te borgen en informatie en vakkennis actief met elkaar te delen.


Leo van der Lans

Nico werd natuurlijk toegesproken door diverse bestuurders. Leo van der Lans mocht het spits afbijten. Hij heeft Nico leren kennen als de man die verbindt. “Nico verbindt en dat deed hij vooral door zijn diplomatieke aanpak, ondersteund door zijn enorme hoeveelheid aan parate kennis.” Om de dankbetuigingen kracht bij te zetten, heeft LTO Glaskracht Nederland besloten om Nico te benoemen tot erelid.



Nico mocht veel warme woorden in ontvangst nemen. Hij nam gisteren afscheid van de mooiste baan uit zijn leven. “Ik was slechts een passant. Een passant die genoten heeft van al mijn rollen / functies. En ik ben heel trots op de sector. De tuinbouw ligt op koers om volgend jaar al klimaatneutraal te produceren.”




Tjerk Wagenaar

Tjerk Wagenaar , Eneco, heeft veel met Nico samen gewerkt. Nederland mag trots zijn op de tuinbouwsector. Dit is immers een van de belangrijkste economische sectoren van het land. Tjerk: ”Nico heeft veel goeds gedaan voor de tuinbouw. Je bent een netwerker pur sang.”




Dewi Hartman

Dewi Hartman, SIGN, verraste Nico. Een aangename verrassing. Vitroplus komt met een nieuwe varen op de markt. Deze varen is naar Nico vernoemd: Nicolas Diamond. Met een druk op de grote rode knop onthulde de voorman de naam.



Sjaak van der Tak zal Nico opvolgen. Hij was net op tijd binnen om het stokje over te nemen. ’s-Gravenzande was kort daarvoor belaagd door een windhoos. Hij had eerst nog even poolshoogte genomen bij de drie getroffen glastuinbouwbedrijven. Sjaak: ”Ik ben blij voorzitter te worden van een club fantastische ondernemers. Ik heb er zin in.”


Het glas werd geheven. Nico, bedankt voor al je werk!


George Franke (VBN) en Hans Koehorst (LTO)


Gerrit Ravensbergen en Cor Zuurbier