Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avanish Mokate van Continental Breeding:

Mayra's Rose steeds populairder in Kenia

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van Mayra's Rose van het bedrijf Continental Breeding. Dit is een botanische snijroos met dezelfde kenmerken als een normale snijroos. Twee jaar geleden heeft het bedrijf de Mayra rozen in Zuid-Amerika geïntroduceerd, waar ze snel populair werden. Vorig jaar heeft Continental Breeders de roos ook in Kenia geïntroduceerd en op dit moment wordt de roos bij twee Keniaanse bedrijven geteeld. Drie andere bedrijven die op een hoge altitude liggen zijn bezig met een testperiode. 


Avanish Moskate, Pedro Requena en Juan Demian Requena bij de IFTEX 2017, waar Mayra's Rose een centrale plek bij hun stand innam. "Ook dit jaar had Mayra's Rose de aandacht van vele kopers bij de IFTEX."



Hoge productie 
Continental Breeding investeert al ongeveer vijf jaar in het telen van Mayra's Rose. Volgens de vertegenwoordiger van Continental Breeding Africa, Avinash, is het feit dat de roos dezelfde kenmerken heeft als een gewone snijroos, hetzelfde open gaat als een in de tuin geteelde roos en de hoge productie en goede verkoopprijs wat Mayra's Rose zo uniek maakt. "De Zuid-Amerikaanse telers krijgen voor deze rozen ongeveer 50 tot 100% hogere prijzen op de Europese en Amerikaanse markt dan voor normale snijrozen," zegt hij. 


De Mayra's Rose familie bij de IFTEX 2017.

Speciale verpakking
Hoewel de teelt van de Mayra's Rose vergelijkbaar is met die van normale rozen, is de verpakking ervan iets anders. "Het is niche product van hoge waarde en daarom moet de consument perfecte bloemen krijgen. Om dit te bereiken, beschermen we de knoppen met een omhulsel van schuimplastic. Dit omhulsel blijft om de kop zitten totdat de bloem bij de consument afgeleverd is," zegt Mokate. Naast dat dit de bloem beschermt, geeft dit ook een luxe uitstraling. "Hierdoor worden de bloemen gepresenteerd als cadeau, wat het product en het merk een luxe uitstraling geeft." 



Proeven met Mayra's rozen in Kenia 
Vorig jaar is Mayra's Rose geïntroduceerd in Kenia en op dit moment worden de rozen bij twee telers Uhuru Flowers and Batian Flowers, commercieel geteeld. Bij drie andere teeltbedrijven, AAA Roses, Subati Group en Black Tulip houden we op dit moment proeven met de rozen. "We werken met een geselecteerde groep telers die op een hoogte van 2400 meter of daarboven zitten."



Het exclusief houden
Continental Breeding wil dat de rozen een exclusief product blijven. "Om dit te kunnen doen, vragen we om hoge royalty's. Wanneer telers zich aansluiten bij ons exclusieve bedrijf kunnen we hen meer proeven laten doen," zegt Mokate. 



Voor meer informatie:
Continental Breeding
Avanish Mokate
Email: avinash@plantascontinental.com / avinash.mokate@gmail.com
T: +254739728333, +254715173338
www.plantascontinental.com

Publicatiedatum: