Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

35e editie Plantarium : mooie beurs, minder bezoek

Tholen - De 35e editie van Plantarium kende twee gezichten. Enerzijds pakte de organisatie uit met inspiratietuinen en productinnovaties, iets dat zowel bezoekers als standhouders konden waarderen. Anderzijds daalde het bezoekersaantal voor het derde jaar op rij en waren er ook beduidend minder stands, hetgeen een puntje van zorg mag heten.


 
Stories
Het thema van de 35e editie was “Stories”. Dit thema bood de deelnemers handvatten om het verhaal bij het product te vertellen. De zes Houses of Inspirations vertelden verhalen rondom een thema, de acht inspiratietuinen over een bekend persoon en de standhouders zelf vertelden de verhalen van hun bedrijf en product.


Inspiratietuinen en Houses of Inspiration

Bezoekersaantallen
Op de vakdagen (de eerste drie dagen) bleef het bezoekersaantal van 9835 achter bij voorgaande jaren. Op de traditionele consumentendag op zaterdag kwamen weer wel veel mensen, wat het aantal op een totaal van 15.765 deed uitkomen(t.o.v. 16.100 vorig jaar, en 17.150 in 2015). Een verklaring is niet direct voor handen. De organisatie geeft aan e.e.a. te gaan evalueren (waarbij evaluatie formulieren van standhouders worden besproken). Maar ook de standhouders hebben er geen eenduidig antwoord voor klaar: een enkeling vraagt zich af of de meters niet wat erg duur zijn. Een ander wijst op de positieve flow in de markt - er wordt goed verkocht en toeleveranciers hebben werk zat. Misschien dat een enkeling daarom een rondje oversloeg.


Van linksboven mee met de klok: medio oktober opent Wildkamp een nieuwe vestiging in Boskoop. Dominique Julius begint zijn eigen online marktplaats genaamd Hortistock. Danziger en Florensis presenteren hun assortiment en noviteiten voor de groensector.

Wij maakten er op de eerste dag een foto-impressie. Nog niet gezien? Bekijk deze dan hier


Plantarium 2018
Plantarium 2018 wordt gehouden van 22 t/m 25 augustus 2018 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude. Meer informatie is te vinden op www.plantarium.nl.
 
Publicatiedatum: