Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flower Factor op Franse les

Met Frédéric Dupré, Fleuriste Meilleur Ouvrier de France, als nieuwe ambassadeur aan onze zijde, hoopt Flower Factor de Franse bloemist te kunnen voorzien van inspiratie en voor hen bruikbare tips en technieken. Tijdens zijn bezoek aan de Flower Factor studio heeft hij zijn vaardigheden laten zien in zes nieuwe video tutorials.



Tijd om beter kennis te maken met deze getalenteerde en goedlachse bloemsierkunstenaar die naar eigen zeggen "echt alle bloemen mooi vindt". Eind vorig jaar besloot Frédéric zijn goedlopende bloemenwinkel te verkopen. Gebrek aan klandizie was het probleem niet. Zo had hij een jaarlijks terugkerende klus voor een zigeunerfamilie, die rond Allerzielen het familiegraf vol bloemen wilden hebben. Frédéric: "Dat was ieder jaar weer een grote klus, aangezien het grafmonument nogal een flink oppervlakte besloeg."



"Een andere gekoesterde klant van mij was een dame die enorm veel van bloemen hield. Ze kwam zonder uitzondering wekelijks bloemen bij me kopen. Met haar had ik echt een leuke band. Ze werd helaas ziek en toen ze overleed vroeg de familie mij om voor de bloemen op haar uitvaart te zorgen. Ik voelde me vereerd maar ook gespannen gezien de grote hoeveelheid bloemen die ze wilden hebben. Ik had 72 uur de tijd om de kerk van onder tot boven met bloemen te decoreren, van het spreekgestoelte tot het gangpad, van de kerkbanken tot de kist. De familie vroeg me ook om al het andere rouwwerk te verzorgen en te coördineren en na de dienst alle kamers van hun huis te voorzien van bloemen. Ik heb dag en nacht gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Een dankbare klus maar ik had daarna wel een week kunnen slapen."



Een vrolijkere gelegenheid was een bruiloft in Saoedi-Arabië. “Maar je kunt je de overdaad haast niet voorstellen, vertelt Frédéric. We hadden een team van acht bloemsierkunstenaars, ieder verantwoordelijk voor een onderdeel van deze monsterklus. Mijn taak was het bouwen van alle constructies; de frames van grote decoraties, het bouwen van een pergola, het creëren van een basis voor zestig grote tafeldecoraties en de constructie van de bloemensofa's. De bouw duurde een jaar en daarna kostte het nog een week om alle bloemen te verwerken. Er zijn onvoorstelbare hoeveelheden bloemen gebruikt. Alles moest goud en wit zijn. Omdat de bloemen, vooral Hortensia's en snij-Phalaenopsis, moesten worden geïmporteerd en heel kostbaar waren, probeerden we te besparen op de kosten van de andere materialen. Zolang alles maar gouden gespoten werd en er duur uit zag, vond de klant het best. Het resultaat was overweldigend, maar het ontbrak op de bruiloft zelf an romantiek en liefde. En dat is toch waar een bruiloft echt over zou moeten gaan."

In Frankrijk draait een bruiloft wel om de romantiek en daarom staat de roos nog altijd met stip op nummer 1, op de voet gevolgd door hortensia's, pioenrozen en ranonkels. Ronde, romantische bloemen zijn populair. Toch wordt er steeds minder geld uitgegeven aan bloemen voor een bruiloft. Frédéric: “De trouwlocaties werden eerder altijd rijkelijk aangekleed met bijvoorbeeld hortensia's. Tegenwoordig is het bloemenbudget een stuk kleiner. En bruiden laten allemaal dezelfde plaatjes van Pinterest zien, die van bruidsboeketten in veldboeket stijl. Op zich niks mis mee, maar ik wil zo graag laten zien dat er meer is dan dat!” Frédéric heeft twee tutorials opgenomen met bruidswerk; eentje waarin hij een 'Table à la Française' met hortensia's laat zien en een met een origineel bruidsboeket. Deze zullen binnenkort worden gepubliceerd.



Toen Frédéric de kans kreeg om zijn winkel te verkopen, besloot hij te focussen op les geven in bloemsierkunst. Hij ontmoette Pim van den Akker in China toen zij allebei les aan het geven waren op Sikastone. “Ik vind lesgeven fantastisch, maar wow, Chinese studenten zijn heel veeleisend... Ik had maar liefst eenentwintig designs bij me en nog wilden ze meer zien", lacht hij. "Ik ben heel enthousiast over het delen van mijn kennis en ideeën met andere bloemisten wereldwijd via het Flower Factor platform. Ik kijk uit naar onze samenwerking!"

Voor meer informatie:
Flower Factor
Distributieweg 8
2645 EJ Delfgauw
+31(0)6 48793800
info@flowerfactor.nl
www.flowerfactor.nl
Publicatiedatum: