Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Unieke kans om je eigen Afrikaanse avontuur te beginnen

Te koop: Rozenkwekerij bij Addis Abeba, Ethiopië

Er staat een rozenkwekerij van 20 hectare, waarvan 9 kas, te koop in de buurt van Addis Abeba in Ethiopië. De kwekerij heeft ook nog 20 hectare extra, vrij land. Het bedrijf is op dit moment in productie en exporteert naar markten in het Midden-Oosten en Europa. 



Op dit moment worden er 12 variëteiten van rozen, waarvan zes nieuwe, gekweekt in de 9 hectare, van Azrom staal gemaakte kas. De kas is in 2011 in productie gegaan en bevat een volledig automatisch bemestingssysteem. 

Het is mogelijk om op de beschikbare 20 hectare de kas nog met 7 of hectare uit te breiden. Hierdoor zou de koper een kas met een grootte van 16 of 17 hectare kunnen creëren. Op de overige 3 hectare staan een ongemeubileerd administratiegebouw, drie boorgaten, een gasthuis met 6 kamers, twee reservoirs, een koelhuis en een opslagfaciliteit. De opslagfaciliteit en het koelhuis zijn geschikt voor 40 HTR. 



De extra 20 hectare land kan gebruikt worden als opslagfaciliteit en koelhuis. Dit is voldoen voor een productie van 40 hectare rozen. Naast deze faciliteiten zit er bij de verkoop ook een vrachtwagen met koelinstallatie die tot wel 500 dozen kan vervoeren en een Toyota hilux pick-up in. De hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba, ligt slechts 30 km van de kwekerij, ongeveer een uur per auto. 

Voor meer informatie:
Vaibhav Aggarwal
Publicatiedatum: