Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe teeltvloer voor BENS Young Plants

Tholen - In het Groningse Sappemeer is BENS Young Plants druk doende uit te bouwen. Afgelopen jaar werden maar liefst twee nieuwe kassen gebouwd: een van 1000m2 voor stek en een 1500m2 grote schaduwhal, alwaar stekken kunnen afharden voor klanten die in de volle grond kweken zodat ze wel buiten staan maar niet gelijk in de volle zon. Afgelopen weken is op de gehele teeltvloer van de hoofdkas, 4000m2, een nieuwe teeltvloer geïnstalleerd. Dat vertelt Susanne Blom.



De nieuwe vloer is aangelegd door Schellekens Totaalprojecten uit Dongen. Volgens Susanne zijn meerdere bedrijven langs geweest, maar is voor hen gekozen omdat zij bij dit bedrijf het beste gevoel hadden. “Wij hebben gekozen voor een nieuwe teeltvloer om de kwaliteit te kunnen verhogen en geen te natte en geen te droge plekken meer in de kas te hebben. Daarnaast is het makkelijker werken en ligger er nu tussen de bedden loopspoortegels zodat we overal makkelijk kunnen komen met een CC kar. Tot slot kunnen we nu een gesloten systeem voor het gietwater realiseren.”



Onder de vloer is een drainagesysteem aangelegd waarin al het water wordt opvangen. Via een phytofilter wordt het opgeslagen in een natuurvijver. Wanneer de vijver te vol wordt, wordt het overtollig water over het land verspreid.

De nieuwe vloer in geïnstalleerd op een druk moment, omdat momenteel de productie voor volgend seizoen al volop in gang is. Het assortiment van BENS Young Plants bestaat uit hortensia’s, magnolia’s, prunus, maar daarnaast ook een grote groep specialties als Thuja, Euonymus, ilex, skimmia en meer.


Voor meer informatie:
BENS Young Plants
Susanne Blom
Veenweg 2
9611 TK Sappemeer
T: 0031 (0)6 15 38 14 85
E: susanne@bensyoungplants.nl
www.bensyoungplants.nl