Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemistenklok Naaldwijk is niet meer

Tholen - Half lege tribunes vanochtend bij de bloemistenklok in Naaldwijk, lezen we op twitter, maar dat is dan wel ruimhartig naar boven afgerond is. Hoe het ook zij, vanochtend draaide hij voor het laatst.


foto: Twitter @Sanders_Paul

De gemoederen rond de sluiting lopen uiteen: aan de ene kant een groep verbolgen kwekers en kopers, die de coöperatie tegenstrijdig of zelfs averechts beleid verwijten en anderzijds de veiling, die aangeeft dat op de exportklokken, FloraMondo en langs andere digitale kanalen meer dan een goed alternatief geboden wordt. Bovendien zouden de kopers zelf al bijna volledig zijn overgestapt op digitaal inkopen, waardoor het evenwicht tussen vraag en aanbod vaker in onbalans is. En dat, meent Royal FloraHolland, is onverantwoord.

In 2014 werd de klok in het leven geroepen, juist als uitkomst voor kleine kwekers en kopers, die hier, lokaal, met name hun specialties kwijt konden. En daar naar eigen zeggen konden rekenen op eerlijke prijzen. Gevreesd wordt dat dit moeilijker wordt, nu men wordt gedwongen in het grotere geheel op te gaan.


afbeelding: Royal FloraHolland

Volgens FloraHolland is deze vrees ongegrond. "De mogelijkheden voor digitale en kleinschalige inkoop zijn op deze marktplaatsen fors verbeterd”, aldus een eerder verklaring. “We hebben ze toegankelijker en goedkoper gemaakt en daarmee hebben we voor de Bloemistenklok een digitaal alternatief.”

De bloemistenklokken in Rijnsburg en Eelde blijven, in elk geval voor nu, open.

Applausje
WestlandReport was vanochtend al vroeg uit de veren om verslag te doen van de laatste veildag, die werd besloten met een applausje.

Publicatiedatum: