Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe camera biedt perspectief voor precisielandbouw

Een nieuwe camera voor drones kan precisielandbouw in een stroomversnelling brengen. Deze hyperspectrale camera kan gewasbeelden maken van zeer hoge resolutie.

ESA: details van 4 tot 5 centimeter zichtbaar
Het gaat om de zogenaamde ButterflEYE LS camera, die details ziet van 4 tot 5 centimeter. Zo blijkt uit onderzoek van het European Space Agency (ESA). Daarmee is de camera ook geschikt voor toepassing in de landbouw.

Momenteel wordt met de camera onderzoek gedaan naar biodiversiteit in Denemarken. Ook in Australië wordt de camera ingezet voor landbouwonderzoek. In Italië verzamelt de camera commerciële data voor agrariërs. Deze ervaringen zullen gebruikt worden voor de uiteindelijke versie van de ButterflEYE LS camera.

Gewasproblemen signaleren
De camera weegt 400 gram en neemt zeer smalle, zichtbare en bijna-infrarode golflengten waar. Dat maakt het mogelijk gewasproblemen te signaleren die je met het blote oog of met een gewone camera niet kunt zien.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: