Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joop Zoetemelk opent inspiratietuin op Plantarium

Op donderdag 17 augustus 2017 komt wielercoryfee Joop Zoetemelk naar Plantarium om de tuin, die speciaal over hem is gemaakt, officieel te openen. De Joop Zoetemelk tuin is één van de acht inspiratietuinen die op Plantarium 2017 te bezichtigen zijn.

In het kader van het thema van Plantarium ‘Stories’ hebben vier tuinontwerpers acht inspiratietuinen ontworpen. De tuinen zijn gekoppeld aan en gemaakt over een bekend en inspirerend persoon en vertellen het verhaal van die persoon. De uitgekozen acht personen zijn voor iedereen bekend, herkenbaar en aansprekend. Van elke persoon is één kenmerkend aspect, samengevat in één woord, herkenbaar weergegeven in de inspiratietuin. De personen die zijn gekoppeld aan de tuinen zijn: Walt Disney (Fantasie), Mozart (Geniaal), Joop Zoetemelk (Eenvoud), Salvador Dali (Ongewoon), Don Quichot (Strijd), Nelson Mandela (Samenbrengen), Anne Frank (Verlangen) en Annie M.G. Schmidt (speels).



Ontwerpers en hoveniers
De ontwerpgroep van Het Ontwerpinstituut bestaat uit Jans Bos (Jans Bos Tuinontwerp & Advies), Peter van Dam (Rivius Ontwerpburo voor de groene buitenruimte), Angela Warmerdam (Ontwerpstudio Angela's Tuinen) en Peter Zaal (Green in the Dirt). De tuinen worden, in goede samenwerking met de ontwerpers en met producten van de standhouders, door zeven hoveniers aangelegd. Deze hoveniers zijn: Gardini.nl, Willemstein Hoveniers, De Aar Hoveniers, Buiten Buiten, Herman Geers, Tim van Klaveren en Peter van Dam.

Plantarium is zeer vereerd met de komst van Joop Zoetemelk en nodigt u van harte uit om bij de officiële opening van de tuin aanwezig te zijn.

Het globale programma op 17 augustus is als volgt:
16:00 uur aankomst Joop Zoetemelk op Plantarium
16:15 uur Korte toespraak door ontwerper Peter Zaal
16:20 uur Officiële opening van de tuin door Joop Zoetemelk
16:25 uur Rondleiding door de tuin met toelichting van de ontwerper
16:35 uur Fotomoment met de ontwerpers en Joop Zoetemelk
16:45 uur Einde officiële gedeelte

Aanmelden
Graag vernemen we van u of we op uw komst mogen rekenen. Aanmelden is mogelijk per e-mail aan sandra@bizzcommunications.nl, graag uiterlijk dinsdag 15 augustus.
Publicatiedatum: