Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De schoonheid van geduld

Marcel van der Lugt kweekt exclusief voor bloemisten en arrangeurs. “Dat supermarkten goedkoop bloemen wegzetten, blijft een frustrerende ontwikkeling. Men weet straks niet wat kwalitatief sterke bloemen kunnen doen.”

FleuraMetz bracht een bezoekje aan de lisianthus kweker. Van der Lugt is keer op keer verrast over de reacties die hij van klanten krijgt. "De reacties op de hardheid van de stelen, de houdbaarheid van de bloem en het grote aantal schitterende bloemen, zijn keer op keer verrassend. Het lijkt wel alsof men opnieuw moet leren wat goede bloemen zijn."



Veldboeketten

“Bloemisten merken vanzelf dat goede bloemen onmisbaar zijn om een onderscheidend, kwalitatief sterk bedrijf te zijn. Consumenten merken op hun beurt dat het boeket van de bloemist zoveel meer waard is dan het bosje van de supermarkt.” Hij ziet zijn lisianthus veel terug in de populaire veldboeketten. “Daar zijn ze ook echt geschikt voor. Het duurt even, maar uiteindelijk weet iedereen waarom een bezoek aan de bloemist meer dan de moeite waard is.”



Snijbloemenvoedsel
“De lisianthus, als mono-bos of in een boeket, heeft snijbloemenvoedsel nodig. Het vaasleven verdubbelt haast.” Van der Lugt weet dat zijn lisianthus het ook prima doet zonder, maar de consument kan zo ruim twee weken genieten van een schitterende bloem. Marco Hooijmeijer, inkoper bij FleuraMetz, herkent dat. “Niet alleen de consument moet dat weten, ook bloemist, arrangeur en groothandelaar. Daarom is deze samenwerking een sterke: met elkaar willen we het makkelijker maken voor de bloemist. Het ontzorgen, zodat bloemisten hun bedrijf draaiende kunnen houden, daarin vinden we elkaar.”

Corsages
Van der Lugt: “De lisianthus heeft een tak met meerdere bloemknoppen. Bloemisten kunnen deze splitsen of enkele open bloemen van de tak gebruiken voor andere toepassingen. Zo hebben de open bloemkoppen al eens gediend als corsages of als sfeermaker op tafel in korte vaasjes.”



De kleuren en variaties in bloemvorm geven de bloem inderdaad een haast luxe uitstraling. “De kwaliteit is dan ook erg sterk,” aldus Marco Hooijmeijer, inkoper bij FleuraMetz. “Samen met de betrouwbaarheid van de geleverde producten, maakt het Van der Lugt tot een zeer geschikte Preferred Supplier.”

bron: FleuraMetz
Publicatiedatum: