Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
drukte van jewelste in online-veilingen-branche

FreshBids start in Nederland

In het grijze verleden had ieder dorpje zijn eigen veiling. Geleidelijk werden dat er steeds minder, met als resultaat nog maar een handjevol locaties in het hele land. Vandaag lijkt dat proces zich weer te keren, maar dan online. U weet van Floriday.io en van het voornemen van de Dutch Flower Group en FleuraMetz daar een platform tegenover te stellen, maar langs de zijkant ontstaan meerdere initiatieven. Zo hoorden we afgelopen week van ClockOnline, maar ook over de landsgrenzen heen staat men niet stil. Kent u, bijvoorbeeld, FreshBids?

FreshBids is een online en internationaal opererend platform waarop bloemen geveild worden. Het is al in de lucht sinds september 2015 en functioneert als inkoopplatform voor retailer en bloemist in Australië. Nu spreidt het de vleugels en vliegt het deze kant op. Als het aan het bedrijf ligt, kunt u er met een paar weken 'farm fresh' Keniaanse en Colombiaanse bloemen kopen.

"We beginnen in Nederland en hopen onze activiteiten dan geleidelijk uit te rollen naar andere Europese landen", vertelt Mirza Kashany, bedenker en mede-eigenaar van FreshBids. De thuishaven is Sydney, maar om dichter op de bron te zitten en de papieren rompslomp, die bij de logistiek komt kijken, in te dammen, is ook al een kantoor in Kenia geopend.


Rozen in Colombia, ook al te koop via FreshBids.

Direct van de kweker
FreshBids faciliteert 'live online auctioning' van versproducten wereldwijd. En het functioneert ook echt als een veiling, legt Kashany uit, met een klok, een startprijs en een door de kweker zelf ingestelde bodemprijs.

Vanaf de oprichting is internationalisering voorzien, maar eerst moest het goed en wel in Australië van de grond komen. Tegelijkertijd was de overtuiging dat als dat zou lukken - bloemen vanuit Colombia en Kenia naar Australië krijgen - dan zou bijvoorbeeld Europa ook tot de mogelijkheden moeten gaan behoren. "Van Afrika of Colombia naar Europa is letterlijk minder ver en de routes zijn beproefd."


Visual van FreshBids.


Nederland wordt, zoals gezegd, het eerste land. "We beginnen met 1 of 2 veilingen per week, en zullen dat aantal geleidelijk opvoeren. Onze logistieke partners zullen zorgen voor het transport naar Amsterdam en per koper wordt afgestemd hoe vanaf de luchthaven verder vervoer en distributie plaatsvindt."


Rozen in Kenia

Kantoor in Kenia
Het kantoor in Kenia is gevestigd met het oog op klantcontact en omdat zo beter regelmatige kwaliteitscontroles gedaan kunnen worden. Bovendien maakt het handling en rompslomp met de luchthaven eenvoudiger te behappen.



Volgende stap Azië?
Het ontbreekt de jongens van FreshBids niet aan ambitie. "Vervolgens stoten we door naar Azië", besluit Mirza. "In het verleden had je geen directe vluchten van Kenia naar China, maar nu wel. Daar liggen mogelijkheden, en krijgen we daar voet aan de grond, wie weet welke andere marken zich dan nog kunnen openen."

Voor meer informatie:
Freshbids
Mirza Kashany
E: mkashany@freshbids.com.au
www.freshbids.com.au

Publicatiedatum: