Mededelingen

Vacaturesmeer »

Tweetende tuinders

Top-5 - gisteren

Top-5 - afgelopen week

Top-5 - afgelopen maand

Wisselkoersenmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
drukte van jewelste in online-veilingen-branche

FreshBids start in Nederland

In het grijze verleden had ieder dorpje zijn eigen veiling. Geleidelijk werden dat er steeds minder, met als resultaat nog maar een handjevol locaties in het hele land. Vandaag lijkt dat proces zich weer te keren, maar dan online. U weet van Floriday.io en van het voornemen van de Dutch Flower Group en FleuraMetz daar een platform tegenover te stellen, maar langs de zijkant ontstaan meerdere initiatieven. Zo hoorden we afgelopen week van ClockOnline, maar ook over de landsgrenzen heen staat men niet stil. Kent u, bijvoorbeeld, FreshBids?

FreshBids is een online en internationaal opererend platform waarop bloemen geveild worden. Het is al in de lucht sinds september 2015 en functioneert als inkoopplatform voor retailer en bloemist in AustraliŽ. Nu spreidt het de vleugels en vliegt het deze kant op. Als het aan het bedrijf ligt, kunt u er met een paar weken 'farm fresh' Keniaanse en Colombiaanse bloemen kopen. 

"We beginnen in Nederland en hopen onze activiteiten dan geleidelijk uit te rollen naar andere Europese landen", vertelt Mirza Kashany, bedenker en mede-eigenaar van FreshBids. De thuishaven is Sydney, maar om dichter op de bron te zitten en de papieren rompslomp, die bij de logistiek komt kijken, in te dammen, is ook al een kantoor in Kenia geopend.


Rozen in Colombia, ook al te koop via FreshBids.

Direct van de kweker
FreshBids faciliteert 'live online auctioning' van versproducten wereldwijd. En het functioneert ook echt als een veiling, legt Kashany uit, met een klok, een startprijs en een door de kweker zelf ingestelde bodemprijs. 

Vanaf de oprichting is internationalisering voorzien, maar eerst moest het goed en wel in AustraliŽ van de grond komen. Tegelijkertijd was de overtuiging dat als dat zou lukken - bloemen vanuit Colombia en Kenia naar AustraliŽ krijgen - dan zou bijvoorbeeld Europa ook tot de mogelijkheden moeten gaan behoren. "Van Afrika of Colombia naar Europa is letterlijk minder ver en de routes zijn beproefd."


Visual van FreshBids.


Nederland wordt, zoals gezegd, het eerste land. "We beginnen met 1 of 2 veilingen per week, en zullen dat aantal geleidelijk opvoeren. Onze logistieke partners zullen zorgen voor het transport naar Amsterdam en per koper wordt afgestemd hoe vanaf de luchthaven verder vervoer en distributie plaatsvindt."


Rozen in Kenia

Kantoor in Kenia
Het kantoor in Kenia is gevestigd met het oog op klantcontact en omdat zo beter regelmatige kwaliteitscontroles gedaan kunnen worden. Bovendien maakt het handling en rompslomp met de luchthaven eenvoudiger te behappen.Volgende stap AziŽ?
Het ontbreekt de jongens van FreshBids niet aan ambitie. "Vervolgens stoten we door naar AziŽ", besluit Mirza. "In het verleden had je geen directe vluchten van Kenia naar China, maar nu wel. Daar liggen mogelijkheden, en krijgen we daar voet aan de grond, wie weet welke andere marken zich dan nog kunnen openen."

Voor meer informatie:
Freshbids
Mirza Kashany
E: mkashany@freshbids.com.au
www.freshbids.com.au


Publicatiedatum: 13-7-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

19-2-2018 FloraXchange verwelkomt 2 miljoenste bezoeker
19-2-2018 Bloomer begint in planten
19-2-2018 Peter van der Knaap nieuwe vertegenwoordiger Globe Plant
19-2-2018 Eerste paal voor nieuwbouw Voorwinden Groep
19-2-2018 FleuraMetz opent zesde Franse filiaal in Toulouse
16-2-2018 Online speler Bloomer begint met planten
16-2-2018 FloraXchange verwelkomt 2 miljoenste bezoeker
16-2-2018 Gediflora op bezoek in BraziliŽ
16-2-2018 Toename aantal diefstallen bij Veiling Rhein-Maas
16-2-2018 Eelde gaat ook over op het nieuwe fustsysteem
14-2-2018 Uitbreiding (26 ha) veilingprogramma CNB
13-2-2018 Plantenkwekerij opent concept store
13-2-2018 Desch Plantpak verkozen tot een van de Best Managed Companies 2017-2018
13-2-2018 Sleuteloverdracht Green Trade Center
12-2-2018 Nieuw design orchideeŽn tray verbetert afwatering
12-2-2018 Nieuwe kwekerij van ruim 2,5 hectare voor Opti-flor
9-2-2018 "De opkomst van het Gouden Rijk"
9-2-2018 Kenia: Oserian Flowers opent muziekschool
9-2-2018 Valentijnsdag bezorgt Royal FloraHolland topomzet
9-2-2018 Ctgb bestaat 25 jaar

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code