drukte van jewelste in online-veilingen-branche

FreshBids start in Nederland

In het grijze verleden had ieder dorpje zijn eigen veiling. Geleidelijk werden dat er steeds minder, met als resultaat nog maar een handjevol locaties in het hele land. Vandaag lijkt dat proces zich weer te keren, maar dan online. U weet van Floriday.io en van het voornemen van de Dutch Flower Group en FleuraMetz daar een platform tegenover te stellen, maar langs de zijkant ontstaan meerdere initiatieven. Zo hoorden we afgelopen week van ClockOnline, maar ook over de landsgrenzen heen staat men niet stil. Kent u, bijvoorbeeld, FreshBids?

FreshBids is een online en internationaal opererend platform waarop bloemen geveild worden. Het is al in de lucht sinds september 2015 en functioneert als inkoopplatform voor retailer en bloemist in AustraliŽ. Nu spreidt het de vleugels en vliegt het deze kant op. Als het aan het bedrijf ligt, kunt u er met een paar weken 'farm fresh' Keniaanse en Colombiaanse bloemen kopen. 

"We beginnen in Nederland en hopen onze activiteiten dan geleidelijk uit te rollen naar andere Europese landen", vertelt Mirza Kashany, bedenker en mede-eigenaar van FreshBids. De thuishaven is Sydney, maar om dichter op de bron te zitten en de papieren rompslomp, die bij de logistiek komt kijken, in te dammen, is ook al een kantoor in Kenia geopend.


Rozen in Colombia, ook al te koop via FreshBids.

Direct van de kweker
FreshBids faciliteert 'live online auctioning' van versproducten wereldwijd. En het functioneert ook echt als een veiling, legt Kashany uit, met een klok, een startprijs en een door de kweker zelf ingestelde bodemprijs. 

Vanaf de oprichting is internationalisering voorzien, maar eerst moest het goed en wel in AustraliŽ van de grond komen. Tegelijkertijd was de overtuiging dat als dat zou lukken - bloemen vanuit Colombia en Kenia naar AustraliŽ krijgen - dan zou bijvoorbeeld Europa ook tot de mogelijkheden moeten gaan behoren. "Van Afrika of Colombia naar Europa is letterlijk minder ver en de routes zijn beproefd."


Visual van FreshBids.


Nederland wordt, zoals gezegd, het eerste land. "We beginnen met 1 of 2 veilingen per week, en zullen dat aantal geleidelijk opvoeren. Onze logistieke partners zullen zorgen voor het transport naar Amsterdam en per koper wordt afgestemd hoe vanaf de luchthaven verder vervoer en distributie plaatsvindt."


Rozen in Kenia

Kantoor in Kenia
Het kantoor in Kenia is gevestigd met het oog op klantcontact en omdat zo beter regelmatige kwaliteitscontroles gedaan kunnen worden. Bovendien maakt het handling en rompslomp met de luchthaven eenvoudiger te behappen.Volgende stap AziŽ?
Het ontbreekt de jongens van FreshBids niet aan ambitie. "Vervolgens stoten we door naar AziŽ", besluit Mirza. "In het verleden had je geen directe vluchten van Kenia naar China, maar nu wel. Daar liggen mogelijkheden, en krijgen we daar voet aan de grond, wie weet welke andere marken zich dan nog kunnen openen."

Voor meer informatie:
Freshbids
Mirza Kashany
E: mkashany@freshbids.com.au
www.freshbids.com.au


Publicatiedatum: 13-7-2017

 

 
 
tweet
 
delen

e-mail
   
afdrukken
 
abonneeren

 

Overig nieuws in deze sector:

8-12-2017 Groot in sla, maar krap bij kas
8-12-2017 Gang naar rechter na overname kasgroentenbedrijf Hartman
7-12-2017 Beste Werkgever Keurmerk voor Royal Lemkes
6-12-2017 Brandkamp gaat mee in multi color trend
5-12-2017 Inschrijving MKB Export Award van start
5-12-2017 Nieuwe productielocatie Growcoon
1-12-2017 Floriday start met Floriday Ideation
1-12-2017 Rhein-Maas presenteert nieuw veilingreglement
30-11-2017 LLTB-regio Noord-Limburg opgericht
30-11-2017 Bremkens Orchids bloeit op na interne veranderingen
30-11-2017 Jarig Pull Position heeft verrassing in petto
30-11-2017 Plant-e gaat samenwerking aan met Fleur.nl
30-11-2017 VK: 140 jaar kennis en ervaring nieuw team Thompson & Morgan
29-11-2017 Boek Aviv met ideeŽn voor meer snijbloemen wereldwijd nu online
29-11-2017 KPS 24/7 breidt uit met bloemen
29-11-2017 Decorum verhuist naar World Horti Center
29-11-2017 RFH Jongerenraad vertelt
28-11-2017 Zwarte Tulp Prijs voor bijzondere bollenschuur
28-11-2017 Smiemans wint prijs 'Meest onderscheidend in de branche'
28-11-2017 Telers genomineerd voor Stigas gezond & vitaal werken publieksprijs

 

Een reactie plaatsen: (max. 500 tekens)
  E-mailadres tonen

   nieuwe code