Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Westland en Poeldijk

Video: tuinbouw in de jaren '30

"Onze Nederlandse groenten- en fruittelers, welhaast de beste ter wereld, weten zeer goed, dat juist voor modelbedrijven, een originele, moderne propaganda wenselijk en noodzakelijk is." Dat constateerde de Vereniging voor Veilingen in de jaren '30 van de vorige eeuw. Daarom lieten ze een aantal video's maken over de hypermoderne, Nederlandse glastuinbouw.



Dat betekent kassen verwarmen met kolen, sponningen met teer bestrijken, meloenen op schuiten en perziken in de kas, de eerste tomatensorteermachines en natuurlijk veilen op de klok. In onderstaande video is te zien hoe dat precies gebeurde. De film is gemaakt door Polygoon-Profilti in 1935. Er is gefilmd in het Westland en rond veiling Poeldijk.



Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, hebben we ook nog een video van de tomatenteelt in de jaren '30.




De video's zijn gepubliceerd op het Youtube-kanaal Dat Was Toen. Daarop worden regelmatig video's geplaatst uit de moderne Nederlandse geschiedenis.
Publicatiedatum: