Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chrysantenvak gezamelijk op marktbezoek naar Polen

Begin juli hebben Dekker Chrysanten, Van Helvoort Chrysanten en Mans Flowers een gezamenlijk marktbezoek aan drie steden in Polen gebracht. Dekker nam hierbij met het nieuwe ras Kennedy mee, VHC een groot pakket aan Santini rassen en Mans Flowers hun Germini assortiment. De kwekers streven naar een nauwe samenwerking met Nederlandse exporteurs om met hun steun hun producten op de Poolse markt af te zetten. Zij wilden daarom zelf met die markt kennis maken.



Opvallend is dat de Poolse bloemenhandel erg geconcerteerd is op bloemenmarkten en Cash&Carry's die de logistiek verderop het land in faciliteren. Op de markt worden met name veel troschrysanten verhandeld. Santini heeft echter een stevige positie bij de groothandel ingenomen. Natuurlijk heeft ook het feit dat Evert van Helvoort van VHC voor de zevende keer een bezoek bracht aan de Poolse markt hierbij een rol gespeeld . Santini groeit elk jaar in aantallen bij de Poolse afnemers, maar de meeste focus ligt nog steeds op de enkele troschrysant. Kennedy, het nieuwe ras troschrysant van Dekker Chrysanten, sluit perfect op de markt aan door een aantal sterke USP's zoals: een langdurig groen hart, goede verfbaarheid, een frisse uitstraling en sterke bladeren. Het is tijdens dit bezoek gelukt om vraag op te wekken voor deze nieuwkomer. Door de ustige periode namen handelaren ook voldoende tijd voor de gesprekken.



Er werden ook veel plaatselijke bloemen en planten aangetroffen zoals orchideeën, anthuriums, chrysanten, gerbera's en veel rozen. Deels is dat seizoensproductie, maar er zijn ook echt serieuze locale producenten op de markt. Interessant was ook het warme bezoek aan Kees van Rijn op het hoofdkantoor van Bart Kwiaty, het dochterbedrijf van Van Duijvenvoorde Bloemen & Planten. Kees woont al ruim 20 jaar in Polen en kent de Poolse taal en cultuur erg goed. Dat is altijd de beste basis om zaken te doen. De volgende piek voor de Poolse handel is Allerheiligen. Dan worden veel bloemen, met name chrysanten en planten, verkocht. Kees en zijn collega- inkopers hebben natuurlijk ook direct kennis gemaakt met het assortiment van hun gasten en hebben samen een leuke foto genomen.




Voor meer informatie:
Dekker Chrysanten
Julianaweg 6a
1711 RP Hensbroek
T: +31 (0) 226 45 60 60
F: +31 (0) 226 45 60 75
E: info@dekkerchrysanten.nl
www.dekkerchrysanten.com
Publicatiedatum: