Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iris Bouwers verkozen tot vice-voorzitter CEJA

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van The European Council of Young Farmers (CEJA) is Iris Bouwers, dagelijks bestuurder NAJK met de portefeuille internationaal, verkozen tot vicevoorzitter. De afgelopen twee jaar was de 24-jarige Bouwers afgevaardigde van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt richting CEJA.

CEJA is de belangenbehartiger voor Europese jonge boeren en tuinders en vertegenwoordigt een miljoen jonge boeren en tuinders uit heel Europa. 24 jonge boerenorganisaties uit heel Europa zijn bij CEJA aangesloten, waarvan NAJK er een is.



De aankomende twee jaar maakt Bouwers onderdeel uit van het vijfkoppige bestuur van CEJA. Het bestuur bestaat uit vijf actieve boeren uit vijf verschillende landen. De aankomende twee jaar ligt het voorzitterschap in handen van Jannes Maes uit België. Daarnaast zitten in het bestuur Tomáš Ignác Fénix (Tsjechië), Seán Finan (Ierland) en Christoph Daun (Duitsland). “We zijn heel blij dat we deel mogen uitmaken van het bestuur van CEJA. Het Gemeenschappelijk landbouwbeleid is een belangrijk onderwerp voor CEJA en NAJK. Op deze manier kunnen we nog sterker ons geluid afgeven en het GLB bewegen naar een duurzaam en doeltreffend beleid”, aldus Bouwers.

In het verleden heeft NAJK ook een bestuursfunctie vervult bij CEJA. Van 2009 – 2013 was de toenmalige NAJK-bestuurder Joris Baecke voorzitter van CEJA.

Voor meer informatie:
NAJK
Bemuurde Weerd oz 12
3514 AN Utrecht
030-2769869
www.najk.nl
Publicatiedatum: