Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
mooi

Dutch Garden basis voor nog meer sierteeltpromotie

'In de nieuwe Dutch Garden in Disneyland Paris zijn bloemen het symbool voor verbinding want bloemen drukken emoties uit. Bloemen en planten bevorderen eveneens welzijn. Daarom stond die verbindende factor centraal tijdens het seminar dat ook ter gelegenheid van de officiële opening van deze prachtige tuin is gehouden', aldus de dragers van dit Nederlands-Franse initiatief. De kleurrijke, speciaal ontworpen tuin is 2.180 m2 groot. Er zijn ruim honderd verschillende variëteiten te bewonderen in elf kleurvelden en het is een ware blikvanger tegenover Disney’s Newport Bay Club Hotel. Hierin werd op de openingsdag op 28 juni ook het druk bezochte symposium ‘Flowers connect People’ gehouden.

De Dutch Garden in Disneyland Paris is te genieten tot 30 september en is daarmee vier maanden lang naast een rustgevend, educatief en inspirerend bloemen- en plantenparadijs ook een promotieplatform voor de Nederlandse sierteeltsector. Een consortium onder coördinatie van Blooming Breeders gaf de Dutch Garden gestalte en streeft een verdere uitrol na. "We hebben creatief samengewerkt met Disneyland Paris, de Nederlandse ambassade en de consortiumdeelnemers en betrokkenen om dit in korte tijd te bewerkstelligen", aldus voorzitter Berry Philippa van Blooming Breeders. "Hopelijk ligt hiermee de basis voor nog meer sierteeltpromotie, mét het vervolg op de boodschap die centraal stond op het seminar: Flowers connect People". Dat geeft de meerwaarde aan van bloemen en planten in de samenleving van de toekomst’.


De opening van Dutch Garden in Disneyland Paris, met geflankeerd door Mickey en Minnie en kinderen, vlnr Dirk-Jan Nieuwenhuis, Igor Boin en Thierry Pedros.

Seminar
Na de officiële opening van de Dutch Garden, met naast Mickey en Minnie kinderen in de hoofdrol, verzorgde plaatsvervangend ambassadeur van de Nederlandse ambassade Dirk-Jan Nieuwenhuis de opening van het seminar. Hij noemde de Dutch Garden in Disneyland Paris een succesvol voorbeeld van Frans-Nederlandse samenwerking.

Het belang van groenvoorziening als basis voor de parken van Disney werd uiteengezet door Thierry Pedros en Luc Behar-Bannelier, een van de initiatiefnemers van het eerste uur. Namens Blooming Breeders vanuit de Nederlandse sierteeltsector ging vervolgens Dirk Hogervorst in op de betekenis van de internationale bedrijfstak.

De Nederlandse Landbouwraad van de ambassade in Polen, Martijn Homan, presenteerde de originele versie van het ontstaan van de Dutch Garden in Lazienki Park in Warschau. Hoe de groenbeleving een positief effect kan hebben op gezondheid, welzijn en leefbaarheid werd met uitstapjes tot aan de gezondheidszorg uiteengezet door Bert van Helvoirt van Van Helvoirt Groenprojecten.

Veel voorbeelden en resultaten van het groene stedenbeleid in Frankrijk was het onderwerp van Michel Audouy namens het nationale programma VAL’HOR en sociologe dr Sandrine Manusset van het Cabinet voor Ecologie en Omgeving.

Bloemen als verbindingsschakel tussen kinderen en grootouders werd neergezet door Charles Lansdorp van de Fellinifoundation en hij sloot het seminar af, dat werd geleid door Landbouwraad Cindy Heijdra van de Nederlandse ambassade in Frankrijk.


Voor extra info over de Dutch Garden, zie de nieuwe website
www.dutchgarden.eu



Voor meer informatie:
Stichting Blooming Breeders
Geerland 84
1433 JV Kudelstaart
T: 0297-321538
E: info@bloomingbreeders.nl
www.bloomingbreeders.nl
Publicatiedatum: