Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opkweek rozenplantjes bij Plantenkwekerij Valstar in de startblokken

Tholen - Inmiddels hangt ook de belichting en is de nieuwe potrozendivisie van Plantenkwekerij Valstar bijna in bedrijf. “Over een week of 4 moet alles echt klaar zijn. We zitten nu aan het eind van de opbouwfase.”



Voor wat betreft de belichting is Agrolux de dienstdoende leverancier. Niet dat het om het even is welke tuin rechttoe rechtaan is, maar Valstar combineert zo’n beetje alle type belichting. Jan Valstar: “In de opkweek is, in verband met de afstand tot de teelttafels, een gedeelte 100% LED (een deel van de eerste kweekfase staat namelijk op de ‘tweede verdieping’). Een ander gedeelte staat in het begin van de teelt onder 100% SON-T en in de afkweek wordt vervolgens gebruik gemaakt van hybride belichting."

Enkele maanden geleden is besloten om het potrozen assortiment van Dümmen Orange te vermarkten op basis van wederzijdse exclusiviteit. Een bestaand bedrijf gelegen aan de Naaldwijkseweg te 's-Gravenzande werd hiervoor aangekocht en volledig geoptimaliseerd voor de potrozen. Met de belichting zijn ze er bijna: “Nu nog e.e.a. op gebied van mechanisatie en automatisering en dan zijn we echt klaar. Een kwestie van een week of vier.”



De planten die nodig waren voor de opbouw van het assortiment worden de komende weken uitgeleverd. Daadwerkelijk zelf vermeerderd materiaal komt na de zomer op de markt.

Meer informatie over de potrozen deelt Valstar op de Twitter- en Facebook pagina's 'Lotz of Roses'.

Voor meer informatie:
Plantenkwekerij Valstar
Jan Valstar
Steenenburchweg 31
2691 LX ‘s Gravenzande
T: +31 (0)174 212 021
E: jan@valstarplant.nl
www.valstarplant.nl
Publicatiedatum: