Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VB Group bouwt ‘Elite’ kas voor Dümmen Orange in Rheinberg, Duitsland

Eind mei is met een symbolische eerst schop in de grond een start gemaakt met de bouw van de nieuwe ‘Elite’ kas voor Dümmen Orange op de locatie Rheinberg in Duitsland. De kassen- en klimaat bedrijven van VB Group werken hier samen aan de complete bouw van een hypermoderne kas met een oppervlakte van 10.000 m2.



Het nieuw te bouwen kassencomplex vormt de basis voor de wereldwijde productie van alle variëteiten van het assortiment van Dümmen Orange. Daarmee vormt deze locatie het hart van de toekomstige productie en zal het als benchmark gelden voor toekomstige hygiënische normen voor Dümmen Orange. Deze investering onderstreept het belang van de locatie in Rheinberg voor wereldwijd opererende telers.



De ceremonie begon met een korte toespraak van Managing Director Thomas Bousart, in aanwezigheid van o.a. de burgemeester van de stad Rheinberg, vertegenwoordigers van de Kamer van Landbouw van Nordrhein-Westfalen, Eversael, VB Group en diverse genodigden.



In zijn toespraak lichtte Bousart de voor deze locatie geplande veranderingen toe. Een belangrijke pijler van het bedrijf is de gezondheid van de planten. Daarom investeert Dümmen Orange in de bouw van deze nieuwe elite locatie voor perkplanten, vaste planten, snijbloemen en potplanten. Voor de bouw van de nieuwe kas waren diverse locaties mogelijk, maar de keuze viel op Rheinberg. "De locatie heeft een centrale ligging in Europa, een goed klimaat en gekwalificeerd personeel", aldus Bousart. De nieuwe kas is onderverdeeld in een quarantaine deel en een elite kweek gedeelte en is wereldwijd ongeëvenaard en uniek. Volgens Bousart is het nieuwe project meer een laboratorium dan een kas, waarbij Dümmen de mogelijkheid heeft speciale hygiënische standaards te bereiken en op die manier een back-up van waardevol plant materiaal te realiseren.



Voor de komende jaren is al een uitbreiding gepland. Uitbreiding op de locatie Rheinberg is mogelijk tot ongeveer 3.5 ha in de toekomst – wat positief is voor de werkgelegenheid en de regio.



Voor meer informatie:
VB Group
Postbus 41
2678 ZG De Lier
T: +31 (0)174 522222
F: +31 (0)174 510454

info@vb-group.nl
www.vb-group.nl

Dümmen Orange
www.dummenorange.com
Publicatiedatum: