Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FleuroStar Award

Selecta one is 'winnaar met de wow-factor'

De FleuroStar Award 2017/2018 is gewonnen door de Calibrachoa 'MiniFamous Double PinkTastic' van Selecta one. Veredelaar Anita Stöver nam de prijs, die ieder jaar wordt toegekend aan de beste marktintroductie, in ontvangst van de voorzitter van het FleuroStar-comité Heike Gronemann en Fleuroselect-voorzitter Herman Hamer.


Anita Stöver neemt de honneurs waar. Links Heike Gronemann, rechts Herman Hamer.


Calibrachoa MiniFamous Double PinkTastic van Selecta one nam het op tegen (van linksboven mee met de klok): Calibrachoa Conga Sunset Kiss van Florensis 9Marjolein Kuyucu-Lodder), Dahlia LaBella Maggiore Rose Bicolour van Beekenkamp Plants (Sirekit Mol), Helianthus interspecific Sunfinity van Syngenta Flowers (Geert-Jan Aldering) en Pepper Mamba-Red F1 van Prudac (Ard Ammerlaan).

De prijs voor beste introductie, de ‘winnaar met de wow-factor’, wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de FlowerTrials. Dit jaar werd besloten van de uitreiking een avondprogramma te maken en wel bij een van de genomineerden thuis. De spits werd afgebeten door Beekenkamp Plants, alwaar een man of 90 vorstelijk in de watten gelegd werd.


Thomas Bousart, directeur Dümmen Orange, was de winnaar van vorig jaar

Volgens de jury springt de MiniFamous Double PinkTastic van Selecta one in het oog dankzij 'de tweekleurige roze-witte kringetjes van bloemblaadjes in het hart van de bloem, die bijdragen tot een dieptezicht-effect. Deze uitstekende performer geniet alle voordelen van de MiniFamous serie: versterkte wortels, erg vroeg bloeiend en tolerant tegen meeldauw'.

Jury
Deze jury bestaat uit ruim 30 professionals uit de veredeling, productie, handel, retail, journalistiek en marketing. Een van de nieuw juryleden dit jaar was Frank Sonnenberg, productmanager van de Duitse bloemenwinkel-keten Blume 2000. Daarnaast werd Arjo Maat, een in begonia gespecialiseerde pot- en perkplantenkweker, bereid gevonden in de jury zitting te nemen.


Een volle zaal

Promotie
De winnaar kan zich het komend jaar verheugen over volop media-aandacht. Allereerst wordt de FleuroStar-winnaar door Fleuroselect zowel online als op beurzen en evenementen flink gepromoot. Daarnaast hebben competitiesponsor KAS Tuinbouwcommunicatie, marketingbureau Pull Position en tuinbouw toeleverancier DeschPlantPak toegezegd ieder extra media-aandacht te zullen genereren voor de PinkTastic.
 

Voor meer informatie:
Fleuroselect
info@fleuroselect.com
www.fleuroselect.com