Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Westland minder in de schulden

De schuldpositie van het Westland is met 36 miljoen euro gedaald tot 337 miljoen. Het college van B&W had juist rekening gehouden met een stijging. Dat is te lezen in de Voortgangsrapportage College Werk Programma (CWP) 2017-2021, die vandaag is gepresenteerd.

In juni 2014 verscheen het college werk programma voor de bestuursperiode 2014-2018. Het programma kreeg de titel “Nieuwe realiteit, Westlandse oplossingen. Samen werken aan een economisch sterk, sociaal krachtig en aantrekkelijk Westland’. Inmiddels zijn drie jaren verstreken en kan op basis van de voortgangsrapportage worden geconcludeerd dat de uitvoering van het CWP op koers ligt. Er zijn belangrijke stappen gezet in het versterken van de economie, het vergroten van de sociale kracht en het verbeteren van de leefomgeving. Daarnaast ontwikkelt de financiële positie van de gemeente zich positief. “Op alle onderdelen zijn verbeteringen zichtbaar”, aldus wethouder financiën Peter Ouwendijk. “Onze schuldpositie is met € 36 miljoen gedaald tot € 337 miljoen, vooral dankzij de verkoop van gronden. Het eigen vermogen groeide met € 25 miljoen tot € 260 miljoen. De stijging van de gemeentelijke woonlasten is beperkt gebleven tot maximaal het inflatiepercentage. In 2017 hebben we zelfs een verlaging doorgevoerd van 0,5 %.”

World Horti Center
Een belangrijke ontwikkeling voor het glastuinbouwcluster is de bouw van het World Horti Center. MBO Westland opent er in september 2017 haar deuren en de Demokwekerij en expositieruimte zijn in het voorjaar van 2018 klaar. Ook de energietransitie is in volle gang. In totaal zijn er in Westland inmiddels vier aardwarmteboringen gerealiseerd in de aardlaag ‘Onder Krijt zanden’ en in de loop van dit jaar wordt gestart met een vijfde boring in deze aardlaag en de unieke Triasboring. Daarnaast werkt de gemeente samen met de provincie Zuid-Holland aan verbetering van het wegennet. Aan de zuidoostelijke kant van Westland is onder andere het 3-in-1 project gerealiseerd. Binnenkort starten de werkzaamheden rond FloraHolland (verbreding N222 en N213). Verder wordt op dit moment volop gewerkt aan de voorbereidingen voor de verbetering van de infrastructuur aan de noordoost kant van Westland (Corridor A4-Veilingroute-A20). Daarnaast is extra geld uitgetrokken voor het vergroten van de verkeersveiligheid in onder andere de Kerkstraat in Kwintsheul, Opstalweg in Naaldwijk, Kasteelweg in De Lier en Boerenlaan in ‘s-Gravenzande.



De Voortgangsrapportage College werk programma 2017-2021, die zowel een terug- als vooruitblik en een financieel overzicht bevat, is uitgebracht als digitaal magazine, zie https://joom.ag/H8Yp. De rapportage wordt op dinsdag 4 juli behandeld door de gemeenteraad. Deze raadsvergadering begint om 14.00 uur en vindt plaats in de raadzaal in ’s-Gravenzande (Van Geeststraat 1). Inwoners hebben de mogelijkheid om tijdens deze vergadering in te spreken.
Publicatiedatum: