Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange stapt in de calla-veredeling

Dümmen Orange betreedt de calla-markt en breidt daarmee zijn positie in de veredeling van bol- en knolgewassen uit. De ondernemingen G. Geerlings & Zonen B.V., Sande en Golden State Bulb Growers (GSBG) worden toegevoegd aan de Dümmen-bedrijfsfamilie.



Geerlings is ervaren in de teelt en verwerking van diverse soorten calla-knollen, en GSBG en Sande hebben een gevestigd productportfolio en toonaangevende veredelingsprogramma's (met genetica uit Europa, Californië en Nieuw-Zeeland).

Dümmen Orange wil toonaangevend te worden in de veredeling van bol- en knolgewassen, een ontwikkeling die in 2016 is ingezet met de overname van Hobaho.



De bedrijfsactiviteiten van GSBG in Californië gaan door tot september 2018 om levering van bestaande orders aan de klanten te garanderen. In Nederland is de productie van Callafornia calla (Zantedeschia-hybriden) inmiddels van start gegaan. De eerste levering wordt verwacht aan het einde van 2018. Vanaf dat moment neemt Dümmen Orange de levering aan de klanten van GSBG over.



Dümmen Orange krijgt met deze toevoeging ook een breder assortiment aan snijbloemen en potplanten. Behalve calla worden ook de overige bol- en knolgewassen van GSBG opgenomen in het portfolio, waaronder Zantedeschia aethiopica, Scilla peruviana, Scented Begonia en Eucomis-hybriden.

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.com
Publicatiedatum: