Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11 participanten uit de Westland regio

Preview FlowerTrials 2017: Noviteiten uitgelicht

Tijdens de FlowerTrials 2016 presenteren 59 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 13 t/m 16 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (Vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop er naartoe lichten wij, in een serie artikelen, voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. In dit deel aandacht voor de regio Westland: Anthura, Armada Young Plants, Beekenkamp, BOCK Bio Science, Brandkamp, DHM Innovation, Dümmen Orange, Florensis Gediflora, Green Works en Hendriks Young Plants.

Anthura - Leeds

Phalaenopsis en anthrium veredelaar Anthura zal ook een aantal nieuwe variëteiten laten zien. Naast tde Anthurium, zullen de Phalaenopsis, die vernoemd zijn naar beroemde steden over heel de wereld, een speciale plaats krijgen. Een van de noviteiten die ze zullen laten zien is de Leeds. Deze phalaenopsis heeft twee takken én grote bloemen. Het is iets waar orchideeëntelers hebben vaak tussen moeten kiezen. Dat is dus niet meer nodig.

Armada Young Plants - Aster Sunrise serie


De nieuwe pot Aster Sunrise serie van Armada zal een speciaal plaatsje krijgen tijdens de FlowerTrials. De serie van deze Nederlandse veredelaar en vermeerderaar van snijbloemen, potplanten en vaste planten bestaat uit alle hoofdkleuren van Aster in gevulde bloem. De huidige serie is aanwezig in de kleuren: wit, roze, lavendel, blauw en paars.

Beekenkamp - LaBella Dahlias

Veredelaar en vermeerderaar van pot- en tuinplanten Beekenkamp zal de LaBella Dahlias presenteren. De serie komt beschikbaar in verschillende potmaten en is er in een rijk kleurenpallet - en zelfs bicolors.

BOCK Bio Science- Hellebore

Duitse veredelaar en in-vitro vermeerderaar van phalaenopsis en helleborus, genaamd BOCK Bio Science zal naast een groot aantal phalaenopsis variëteiten ook een aantal helleborus presenteren. De helleborus klonen van Bock bieden u de mogelijkheid om binnen 6-9 maanden een uniform en groeikrachtig gewas te telen, dat eind oktober al kan bloeien. Het assortiment staat uit zuiverwitte, roze en rode bloemen die geschikt zijn voor potmaten van 6 tot 18 cm.

Brandkamp - Fuchsia Jollies La Grande

Brandkamp zal dit jaar ook weer een groot aantal producten laten zien. Dit Duits bedrijf is gespecialiseerd in de veredeling van chrysanten en perkgoed en ook de productie van jonge planten. De Fuchsia Jollies La Grande zullen wederom goed vertegenwoordigd zijn. Deze hangende soorten van de Jollies uit de trailing line, hebben een goede groei/vertakking en tuinprestatie met veel bloemen.

DHM Innovation - Diamantina Topaze 'White' Lannewmexico

DHM Innovation, het onderzoek en ontwikkel centrum van Lannes Groep, zal onder andere haar Mandevilla Diamantina goed presenteren. Naast De met awards bekroonde Diamantina Opale 'Orange Coral' Lanillinois en Opale 'Citrine'Lancalifornia, zullen er ook een twee nieuwe varieteiten worden gepresenteerd; de Topaze 'White' Lannewmexico en Aventurine 'Violine' De Topaze 'White' is een nieuwe kleur die toegevoegd is aan de Topaze serie. Door de zeer snelle groei wordt deze bodembedekkende plant gebruikt voor hang potten. De bloesem capaciteit is naar eigen zeggen uitzonderlijk goed.

Dümmen Orange - Miss Marvelous

De Sweetunia Johnny Flame en Suzi Storm van Dümmen Orange krijgen een nieuwe zuster: Miss Marvelous. De donkere burgundy bloem licht op met een metallic wit hart, en met een contrasterende kleur is het een complete nieuwe toevoeging in het assortiment. Met haar vroege bloei en compacte groei is zij goed geschikt voor de buitenteelt of in de nieuwe Confetti Garden Mixes.

Florensis - MixMasters Multispecies Power Play

Florensis is gespecializeerd in de veredeling en vermeerdering van éénjarigen, potplanten, primula’s, violen, vaste planten en snijbloemen. Ook heeft Florensis door de jaren heen een aantal interspecifieke mixen op de markt gezet. Hier is nu de nieuwe MixMasters Multispecies Power Play aan toegevoegd. De MixMaster mixen zijn kant en klaar. Daarnaast is het jaarrond-aanbod van de Florensis MixMasters een belangrijk voor de markt. De mixen ontwikkeld na testen op pot- en tuinprestaties in Europa en in de VS.


Gediflora - Aduro

Belgisch veredelings en vermeerderings bedrijf van bolchrysanten Gediflora zal dit jaar ook weer een aantal nieuwe varieteiten in de Belgian Mums collectie tonen. De Adura bijvoorbeeld is een van de nieuwkomers bij de Belgian Mums. Deze bolchrysant heeft tweekleurige grote bloemen en is beschikbaar in orange en violet. Een ander kenmerk is dat de bloemen zich traag zodat openen zodat deze lang houdbaar blijven.

Green Works - CannaSol Happy Carmen

Green Works levert jong uitgangsmateriaal voor de professionele teelt van potplanten en (zomer)snijbloemen en zal voor de eerste keer vele variëteiten presenteren tijdens de FlowerTrials. Een van de varieteiten die een speciaal plaatsje zal krijgen is de CannaSol Happy Carmen. Het is een compacte serie met een lange bloeitijd en produceert grote, zelfschonende bloemen. CannaSol is er in meerdere kleuren en er zijn groen- en donkerbladige soorten. Deze collectie wordt via weefselkweek vermeerderd en is virusvrij. De bloei begint eind mei en duurt tot de vorst. Green Workslevert ook CannaSol-knollen in maat nr.1 en 2.

Hendriks Young Plants - Bella Fuchsia Nikita

Een andere nieuwkomer dit jaar is Hendriks Young Plants. Deze veredelaar en vermeerderaar van Fuchsia, Pelargonium Grandiflorum, Angel Pelargonium en Argyranthemum zal zijn nieuwe en bestaande varieteiten voor het eerst tijdens de FlowerTrials presenteren. Een van de varieteiten die bij Hendriks te zien zullen zijn is de Bella Fuchsia Nikita. Deze fuchsia is onderdeel van de Bella Fuchsia serie die bekend staat om zijn compacte groei en vroege bloei. De bloemen van Bella Fuchsia’s verschuilen zich niet in het blad, maar ‘springen’ uit het gewas. Daarnaast bloeien ze rijkelijk en lang door.

Voor meer informatie, de noviteiten en concepten alsook een korte video waarin ieder bedrijf zich kort presenteert, bezoekt u de site van de FlowerTrials.