Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greennest Experience experimenteert met ‘nature based solutions'

Lichtgevende bomen en mobiel voedselbos in Amsterdam

Op vrijdag 19 mei is in Amsterdam Zuidoost het Greennest Park geopend met het eerste mobiele voedselbos van Nederland, lichtgevende bomen en een kunstwerk van Teresa van Dongen dat het belang van groen voor vlinders, hommels en bijen onderstreept. SIGN heeft samen met de gemeente Amsterdam deze tijdelijke invulling georganiseerd om over een aantal jaren op deze locatie de Greennest Experience te realiseren. Greennest Experience combineert ‘nature based solutions’ met sierteelt en vernieuwende horecaconcepten.


Het Greennest Park

Greennest Park

Midden in het innovatieve Greennest Park aan de Hullenbergweg bevindt zich een brouwerij en de Proefzaak, waar bezoekers Kleiburgbier kunnen proeven.
In het park staan 21 grote lichtgevende bomen, die de toekomst verbeelden waarin planten straat-verlichting vervangen. Verder is er een mobiel voedselbos, dat verschillende lagen planten bevat: fruitbomen, struiken en laagblijvende planten zoals kruiptijm, aardbeien en verschillende soorten munt. Bezoekers die zelf heet water meenemen, kunnen zo hun eigen verse muntthee brouwen en genieten van de frambozen en de appels. Het voedselbos is verplaatsbaar, zodat het straks een andere plek kan krijgen als het grote gebouw van Greennest Experience op dit kavel gebouwd wordt. Bezoekers kunnen verder het levende kunstwerk ‘Verdwijnpunt’ van Teresa van Dongen ingaan: binnenin bevinden zich een waterval en planten waar bijen en vlinders op af komen.



Greennest Park is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen SIGN, Brouwerij Kleiburg en de gemeente Amsterdam. SIGN zet in op de waarden en de beleving van groen.



Voor meer informatie, surf naar SIGN en Greenest.nl.


Publicatiedatum: