Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Havecon

Foto's: nieuwe kas van plantenkweker Foliera, Ontario

Het begint altijd met een leeg stuk grond. Zo lijkt het tenminste voor de buitenwereld, voor de mensen die toevallig langsrijden wanneer een stuk grond net geëgaliseerd is. Niks is minder weer. Maanden daarvoor zijn de eerste stappen al gezet. Een tuinder gaat met zijn visie op zoek naar partijen die hem kunnen helpen om zijn plannen te verwezenlijken. En wat is een beter punt om te starten dan de partijen van de vorige bouw?

In 2015 werden de plannen snel concreter. De huidige kas moest worden uitgebreid. Er was nog genoeg ruimte aan de achterkant van het perceel om ruim 6000m² bij te bouwen. De teelt vindt plaats op tafels, net zoals de eerdere fases.

Eind augustus 2016 is gestart met de eerste werkzaamheden op het perceel in Beamsville, Ontario. De fundering van de kas was begin september afgerond, waarna in rap tempo het staal werd opgetrokken. Half oktober was het project al glasdicht, waarna de werkzaamheden binnenin de kas gestart konden worden. In januari 2017 werden de vloeren gestort en werd het verwarmingssysteem aangelegd, inclusief het intern transportsysteem.


De kas vlak na de aanvang van de installaties binnenin


Twee maanden later is de kas al in gebruik genomen

In april is de uitbreiding in gebruik genomen. Elke tafel bevat een ander type plant. Hierdoor krijgt de kas een heel gevarieerde indruk. In een klein gedeelte van de kas staan de planten direct op de vloer.


Een grote variëteit aan planten worden geteeld bij Foliera


Een aantal planten staat op direct op de vloer, gegroepeerd op kleur

Klik hier voor meer foto's.

bron: Havecon
Publicatiedatum: