Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sieruien bekennen kleur in KAVB-keuringszaal

Na de lange periode van kou is er nu genoeg zon en warmte om sieruien in bloei te krijgen. Dat is goed te merken bij de eerste Speciale Alliumkeuring in de KAVB-keuringszaal. Diverse inzenders laten een grote variatie zien die binnen dit geslacht is te vinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor Sjaak de Groot, die onder meer Allium roseum, A. komarovii, A. altissimum en nog enkele onbenoemde species laat zien. De Groot brengt vandaag ook nog Tulipa sprengeri mee, een van de laatst bloeiende tulpensoorten.

Maatschap Mellema-Versteeg legt de nadruk op lengte en kleur. Dat resulteert in een aantal forse selecties van Allium tripedale en melyophyllum, voorheen bekend als Nectaroscordum. Ze zijn te herkennen aan de hangende bloemen met kleuren als dofpurper, groen en roomwit. Bij deze inzender staan ook enkele hybriden, waaronder het resultaat van een kruising tussen A. lipsiense x A. winklerianum.

Dat levert een compacte, frispaarse selectie op met lengte. Interessant voor de snijteelt. Mellema-Versteeg showt ook een aantal meer compacte soorten, waaronder A. colchicifolium en A. ellissi. Fa. H.M. Meeuwissen toont onder meer Allium ‘His Excellency’ en A. ‘Purple Sensation’.

Naast sieruien bekennen ook de eerste irissen kleur. J. Boesaard laat een mooie selectie zien van Iris germanica, met onder meer ‘Blue Suede Shoes’, ‘Gypsy Romance’ en ‘Got Milk’. Ook toont hij Baptisia, een vaste plant uit de vlinderbloemigen, die steeds populairder wordt. De Goede Bloembollen laat volop bloeiende Sprekelia formosissima zien, ideaal om in huis of in de tuin in bloei te laten komen.

André Weijers presenteert een aantal vaste planten, waaronder de rijkbloeiende Geranium x cantabrigense, Silene ‘Firefly’ en Heuchera ‘Lemon’. Ten slotte maakt Vletter & Den Haan indruk met diverse nieuwe lelies, zoals de helderoranje LA-hybride ‘Torvisio’, de gele brushmark ‘Sweet Valley’ en de witte OT-hybride ‘Garceta’.

Bron: BloembollenVisie
Publicatiedatum: