Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen genomineerd voor Green Deal Award

De jury voor de Green Deal Award 2017 heeft de Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen met vier andere op de shortlist voor de Award geplaatst. De jury spreekt van ‘vijf bijzondere initiatieven’. De jury bestaat uit Bart Romeijn (lid Green Deal Board), Vera Dalm (directeur Milieu Centraal) en David Pappie (ministerie van EZ). Vertegenwoordigers van de vijf Green Deals moeten nog ‘pitchen’ om voor de Award in aanmerking te komen. Op 30 mei wordt bekend gemaakt wie van deze vijf de winnaar is van de Green Deal Award 2017.

Green Deal Groene Gewasbeschermingsmiddelen
Doel van de Green Deal was de verduurzaming van de gewasbescherming in de land- en tuinbouw te versnellen door de toelating van groene gewasbeschermingsmiddelen met een laag risico voor mens, dier en milieu te vergemakkelijken. Tijdens de Green Deal werd ervaring opgedaan met het beoordelen van groene gewasbeschermingsmiddelen om te kijken hoe het proces van toelaten versneld of vereenvoudigd kan worden. Uiteindelijk zijn zes middelen toegelaten binnen de periode van de Green Deal. Voor deze zes middelen bleek de toelating sneller en significant goedkoper te verlopen.

Groene gewasbeschermingsmiddelen zijn middelen van natuurlijke oorsprong zoals van planten, dieren, micro-organismen of bepaalde mineralen, of nagemaakte middelen die identiek zijn aan de natuurlijke stof, en met een laag risico voor mens, dier, milieu en niet-doelwit organismen.

De Green Deal is ondertekend door het ministerie van Economische Zaken, het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb), de biologische en gangbare landbouw en tuinbouwsector via LTO en Bionext, Nefyto en Artemis namens de chemische en biologische gewasbeschermingsproducenten en Natuur&Milieu.
Publicatiedatum: