Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 participanten uit de Aalsmeer regio

Preview FlowerTrials 2017: Noviteiten uitgelicht

Tijdens de FlowerTrials 2016 presenteren 59 veredelaars van pot- en perkplanten hun laatste noviteiten en concepten. Op 32 locaties, verspreid over drie regio’s (Aalsmeer en omgeving, het Westland en Rijnland-Westfalen in Duitsland), zijn de presentaties van 13 t/m 16 juni en elke dag van 08:00 tot 18:00 (Vrijdag tot 16:00) te bezoeken.

In de aanloop er naartoe lichten wij voor iedere deelnemer vast een noviteit of concept uit. Vandaag, in dit eertste deel, de bedrijven uit de Aalsmeer region: MNP, Danziger, Dalina Genetics, De Zonnebloem Jonge Planten, Hishtil, Morel Diffusion, ABZ Seeds, Floricultura, Panamerican Seed, Benary, Butterfly garden, Cohen , Evanthia, Floranova en Florist.

Maar voordat we deze producten presenteren, lichten we er eerst een aantal veranderingen uit vergeleken met vorig jaar. Ten eerste zijn er zeven veredelingsbedrijven toegevoegd aan de lijst van officiële deelnemers voor 2017, namelijk Hendriks Young Plants, Greenworks en Varinova die hun producten zullen presenteren in de Westland regio, Cultivaris, Dalina Genetics en De Zonnebloem Jonge Planten in de Aalsmeer regio en Ebbing-Lohaus in de Rijnland-Westfalen regio. Daarnaast zijn de producten van Dümmen Orange nu in Naaldwijk in plaats van De Lier te zien.

MNP - Sundaville Apricot



De Sundaville Apricot is een Classic Sundaville met een nieuwe kleur: Apricot. Deze variëteit beschikt over dezelfde eigenschappen waarmee ook andere Sundaville variëteiten van het Classic-assortiment zich onderscheiden. De plant heeft 9 cm grote, zeer lang houdbare, abrikooskleurige bloemen met een donkerder oranje-geel hart. Sundaville Apricot heeft een goed vertakkende plantopbouw en bloeit vroeg én continu. De planten kunnen het beste in een 12 tot 17 cm grote pot met steun worden geteeld.

Danziger - Amore Purple Petunia


Amore Purple Heart is een nieuw lid van de AMORE serie van de Israëlisch veredelaar Danziger, die zich kenmerkt door de hartvormige decoratie op de bloemen. De varieteit heeft een lange bloeiperiode en sterke, uniforme half hangende plantopbouw.

Dalina Genetics - Gentiana "Blue Hart"


Deense veredelaar Dalina Genetics zal hun 2016 'Glazen Tulp' winner Gentiana "Blue Hart" presenteren. Deze Gentiana is onderdeel van de Rocky Diamond serie en heeft lang bloeiende bloemen.

De Zonnebloem Jonge Planten - Mandevilla Bloom Bells Yellow


Mandevilla Bloom Bells Yellow is een vroeg en rijkbloeiende plant met een klimmende groei. De kleur van de bloemen zijn donker geel en het heeft kleine bladeren. De transportgevoeligheid van deze plant is verbeterd.

Hishtil - Funtastick Calibrachoa


Funtastick Calibrachoa is een nieuwe op stam geënte Calibrachoa van Hishtil. De calibrachoa is rijk gevuld met bloemen.

Morel Diffusion - 15 nieuwe Cyclamen


Ook zijn er nieuwe variëteiten te zien bij de Franse Cyclamen veredelaar Morel Diffusion. Dit jaar worden er 15 nieuwe binnenen buiten varieteiten voor 2017-2018 gepresenteerd.

ABZ Seeds - Delizz

Ook dit jaar zal deze vermeerderaar gespecialiseerd in F1-hybride aardbeienrassen, weer een groot aantal rassen presenteren. Naast the Delizz, die in 2016 onderscheiden is als National Winner in de All American Selections (AAS), zullen ook de Ruby Ann, met rode bloemkleur en de Montana, met grote witte bloemen een mooie plekje krijgen.

Floricultura - Phalaenopsis 'Silver Light'


Phalaenopsis 'Silver Light' van Floricultura heeft grote bloemen. "Met een bloemdiameter van 12 cm is dit ras het pronkstuk in het assortiment wit van Floricultura." Door de goede stapeling van de bladeren maakt het ras ook nog eens makkelijk takken.

Panamerican Seed - Viola Sorbet XP



New Deep Orange is de viola cornuta is volgens PanamericanSeed de meest intens oranje gekleurde bloemen op de markt. De planten zijn uniform en goed programmeerbaar voor een gemakkelijke teelt. "In vergelijking met andere rassen is New Deep Orange ook superieur waar het gaat om kleur, timing en uniformiteit." De New Deep Orange is onderdeel van de Sorbet XP serie. Deze hoeft minder te worden geremd, beschikt over een goede houdbaarheid en kent minder uitval. Dankzij de F1-groeikracht kiemt Sorbet XP beter, is vroeger, levert een uitstekende plugplant op en presteert geweldig in de tuin. Good geschikt voor de najaars- en voorjaarsteelt in packs en 9 cm potten.
 
Benary - Nonstop Joy Mocca White


This Begonia tuberhybrida F1 Nonstop Joy Mocca White is een nieuwe introductieof Duitse veredelaar Benary. De Joy Mocca is een half-hangende Begonia uit zaad en is gemakkelijk te telen, hoezen en vervoeren.
 
Butterfly garden - Lavandula angustifolia ‘Endless Joy’


Lavandula angustifolia ‘Endless Joy’ is een compact en uniform groei. De plant produceert veel takken met daarop diep gekleurde bloemen welke langdurig en uitbundig bloeien.

Cohen - Bacopa Secrets Bomba Blue Sky


Bij Isreali propagator Cohen is de Bacopa Secrets Bomba Blue Sky de eerste introductie voor het seizoen 2016-2017. De variëteit, exclusief voor Cohen veredelt door Breier in Israël, heeft grote bloemen die vergelijkbaar zijn met die van een calibrachoa. Daarnaast heeft het een basale vertakking en wortelt gemakkelijk.

Evanthia - Helianthus 'Sunsation Yellow F1'


De Sunsation Yellow heeft een compacte groe en korte teeltduur. De plant heeft donkergroene bladeren en de bloemen hebben een donkergele kleurstelling en zijn stuifmeelvrij. Bij de trials van de RHS in het Verenigd Koninkrijk heeft het ras de prestigieuze AGM Award gewonnen door uit een vergelijkingsproef met meer dan honderd zonnebloemen variëteiten als beste naar voren te komen.

Floranova - Cosmos Apollo


Cosmos Apollo is een serie die bestaat uit drie kleuren en een tweekleurige variëteit. De planten zijn compact en hebben een goede vertakking. De bloemen zijn groot en hebben overlappende bloembladeren.


Florist - Garvinea Sweet Love

Sweet Love is de eerste rode kleur in de Garvinea Sweet serie van Florist. Sweet Love heeft een rijke bloei van het vroege voorjaar tot de eerste vorst en een hoge resistentie tegen ziekte en plagen. Nu met nog meer grote bloemen en heldere kleuren. Daarnaast trekt de Garvinea Sweet Series bijen en vlinders aan.

Voor meer informatie, de noviteiten en concepten alsook een korte video waarin ieder bedrijf zich kort presenteert, bezoekt u de site van de FlowerTrials.
Publicatiedatum: