Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deense kweker Olga Lundager, Lundager:

Europa: Groene planten 'hot item' voor Moederdag

Groene planten doen het al een tijdje goed in het interieur en met een mooi potje eronder worden ze ook steeds vaker cadeau gedaan met de Moederdag. Dat ervaart in elk geval de Deense kwekerijvan groene planten en succulenten Lundager, die dit jaar 20 procent meer vraag te verwerken heeft. Men levert de planten over heel Europa en voor Moederdag zijn de voornaamste markten Denemarken, Duitsland, Zweden en Frankrijk.

Uit de crisis
Volgens de eigenaar van de kwekerij Olga Lundager is de groeiende populariteit van groene planten te danken aan het feit dat veel Europese landen uit de crisis zijn. "Vergeleken met vorig jaar is de vraag voor onze planten en Moederdag concepten flink toegenomen. De landen waarop we exporteren, lijken uit de crisis te zijn. Men is weer positief gestemd en koopt weer."



Linkst: Groene planten in hartvormig magneet potjes. Rechts: Succulenten in hartvormig magneet potjes.

Moederdag producten
Groenen planten blijken een 'hot item' te zijn dit jaar. "We verkopen veel groene planten die gebruikt worden voor composities en onze Moederdag concepten - groene planten of succulenten in hartvormige magneet potjes - doen het ook goed." Deze potten maken naast de productie van 450 planten een belangrijk deel uit van het bedrijf. Lundager beschikt over grofweg 200 keramische en magnetische potten-designs. "We proberen elk jaar nieuwe designs te creƫren."
 

Olga Lundager holding the new anthuriums at the IPM Essen 2017 in Germany.

Vorig jaar heeft de kweker een nieuwe mini anthurium op de markt gezet, waarvoor zij de exclusieve rechten op de Europese markt hebben. Deze anthurium wordt geproduceerd en geleverd in potmaat 6 en 7 cm. Het plantje is beschikbaar in 4 kleuren, en, zo vertelt Olga, een van de hardlopers dit seizoen.

Verschillende data Moederdag
Het uitleveren van de producten start ongeveer twee weken voor de feestdag. Twee weken na onze Moederdag deze zondag, vindt op 28 mei nog de Zweeds en Franse variant plaats. Ook daar heeft de kweker klanten, dus de spreiding komt goed uit. "Het grote voordeel is dat wij iets meer orders kunnen aannemen en de grote drukte wat gespreid kan worden."

Voor meer informatie:
LUNDAGER
Olga Lundager
Email: olga@75012.dk
www.75012.dk