Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
veilingmeesters doen verslag in vlog

Omzet Moederdag stevent wederom af op record

Tholen - Of ze er blij mee zijn of niet, dat staat er niet bij, maar de veilingmeesters van Royal FloraHolland zullen ons vanaf nu maandelijks bijpraten over de stand van zaken op de klok middels vlogs. Veilingmeester Linda de Ruiter Linda de Ruiter bijt de spits af - en zoals u weet op een niet onbelangrijk moment.



De klok slaat Moederdag "en afgelopen week liep de spanning steeds verder op. Het aantal KOA gebruikers steeg, het aantal transacties via klok voorverkoop steeg en ook op de tribunes was het drukker dan normaal."

Topaanvoer
Afgelopen dag was de dag van de topaanvoer. Hierop werd ruim 10% meer bloemen op de klok verhandeld dan op een normale dag. Ook steeg op deze maandag t.o.v. dezelfde maandag vorig jaar (toen op 9 mei), de omzet snijbloemen met 26%. De prijs lag gemiddeld 22,4% hoger en in aantallen werd 1,5% meer stuks verhandeld.

Volgens Linda zijn er een aantal uitschieters dit jaar en wel Hollandse clematis, dahlia's, matricaria, dissels en rozen. Qua kleuren bleken dit jaar in het bijzonder roze en wit populair.



De vlog is hier te bekijken (website Royal FloraHolland)

Aantallen
Ook laat FloraHollland weten dat een bos bloemen met Moederdag nog altijd het belangrijkste cadeau is. De weekomzet (FloraHolland totaal) in de week voor Moederdag ligt met rond de 135 miljoen euro, anderhalf keer hoger dan in een normale week (80 miljoen euro). In deze week worden rond de 250 miljoen snijbloemen, 20 miljoen kamerplanten en 20 miljoen tuinplanten verhandeld.

In de snijbloemen is het aanbod zeer divers. Natuurlijk zijn rozen populair (in de Moederdag week zo'n 80 miljoen stuks), maar daarnaast ook gerbera, anjers, lelies, chrysanten, freesia's etc. In de kamerplanten valt op dat de potorchidee, met afstand, de populairste kamerplant is.

Publicatiedatum: