Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Topdrukte bij kwekers, prima prijzen op de klokken in aanloop Moederdag

Tholen - Transporteurs en exporteurs rennen en vliegen, topdrukte op de veiling en kwekers die in korte tijd grote aantallen de deur uitsturen. Het is bijna Moederdag, en uit alles blijkt dat de positieve lijn van de afgelopen tijd wordt doorgezet.


"Duizenden mooie producten en een volle tribune @FloraHolland @Rijnsburg", zo meldt Anneke Groothuis op Twitter

Tulpenprijzen
De afgelopen week leefden de prijzen van tulpen heel aardig op, zo meldt BloembollenVisie. "De tulpenaanvoer op de klokken is de afgelopen weken gestaag gedaald. De vraag is in die weken overeind gebleven en de prijs is door de schaarste gestegen. De groothandel heeft, mede door het koele weer, nog steeds vraag naar tulpen. Met name het zware segment, geel, wit en lichtroze deden het goed."

Ook ziet men, zich baserend op cijfers van FloraHolland, de prijzen stijgen naar de Moederdag toe. In week 17 kwamen zo'n 20,3 miljoen stuks A1 kwaliteit voor de klok, waarbij de middenprijs op 15,1 cent uitkwam. Een week later zakte dit aantal naar 14,3 miljoen, terwijl de middenprijs steeg tot 16,7 cent. Op Veiling Rhein-Maas was een soortgelijke stijging zichtbaar. Gebaseerd op een nog altijd grote vraag in combinatie met het steeds kleiner wordende aanbod, wordt verwacht deze week die lijn door te kunnen zetten.

Hortensia's
Een leuk bericht uit hortensialand komt van hortensiakwekerij Sjaak van Schie uit Maasdijk. De kweker meldt deze week een recordaantal van 250.000 hortensia’s richting tuincentra en bloemisten in binnen- en buitenland te hebben gestuurd. In een persbericht meldt de kweker hiermee 30% meer af te zetten dan het jaar hiervoor en vooral roze en tweekleurige hortensia's goed kwijt te kunnen.


Drukte bij Sjaak van Schie (fotocredit: VidiPhoto)




Publicatiedatum: