Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ondernemerspeiling Kennis in je Kas van start

De ondernemerspeiling Kennis in je Kas gaat vandaag van start. Tot en met 19 mei 2017 kunnen glastuinbouwondernemers hun mening geven over de voortgang en financiering van de drie innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Glastuinbouw Waterproof en Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid. Voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland roept daarom alle ondernemers op hun stem te laten horen, want “de uitslag is bepalend voor de toekomstige koers van de sector met deze programma’s.”

Veel technieken en teeltkennis die ondernemers toepassen op hun bedrijf zijn het resultaat van deze drie programma’s. Voorbeelden zijn geïntegreerde gewasbescherming, biologische bestrijders, LED-belichting, CO2-dosering en waterontsmetting. Innovaties die belangrijk zijn om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de markt en de samenleving.

Het budget voor de innovatieprogramma’s Kas als Energiebron, Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof raakt dit jaar op. Voor de voortgang van deze programma’s zijn vanaf 2018 nieuwe financiële middelen nodig. Doen we dat niet, dan neemt de ontwikkeling van nieuwe technieken en teeltkennis af. De kennisstroom valt dan droog. Kortom, onze internationale concurrentiepositie en license to produce and sell staat hiermee op het spel.

Alle glastuinbouwondernemers kunnen deelnemen aan de ondernemerspeiling en ontvangen een uitnodiging hiervoor via LTO Glaskracht Nederland, Royal FloraHolland of de telersvereniging.

Voor meer informatie:
www.kennisinjekas.nl
Publicatiedatum: