Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Claessen (COO): “Procesaanpassingen zijn nodig voor voldoende stapelwagens.”

“Alle hens aan dek voor Moederdag”

Royal FloraHolland past van 5 mei tot 12 mei zijn logistieke processen aan om voldoende stapelwagens in te kunnen zetten. In deze periode zet de veiling ook extra Nachthuur in. In onderstaande legt Marcel Claessen, COO bij Royal FloraHolland, uit hoe de marktplaats alle hens aan dek zet voor Moederdag.

Zekere voor het onzekere
Marcel Claessen: "In de aanloop naar Moederdag ervaren we nog steeds spanning op het aantal beschikbare stapelwagens. Vandaag hebben we besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en vanaf morgen tot eind volgende week twee maatregelen in te zetten op alle exportlocaties: klanten verzoeken om stapelwagens uit te stoten door extra Interne Nachthuur van 4 op 5 mei, van 7 op 8 mei en van 8 op 9 mei en door verdeelprocessen aan te passen.



Uiteraard monitoren we elke dag of we de procesaanpassingen kunnen minimaliseren of helemaal weer terug brengen naar de standaard. Dat zou vanaf woensdag mogelijk zijn. Afwijkingen communiceren we weer."

Begrip
Royal FloraHolland ontvangt signalen van klanten dat de eenmaal uitgestoten karren niet altijd in het proces worden gebruikt. Marcel: "Klanten en overigens iedereen werken stevig mee aan het uitstoten van de stapelwagens. Soms hebben wij onvoldoende tijd om de karren op te halen of zijn onze bufferruimtes vol. We vragen begrip hiervoor en roepen op te blijven uitstoten waar kan."

Ingrijpend verbeteren
Marcel bereidt zich met zijn teams nu al voor om na de voorjaarspieken de beschikbaarheid van stapelwagens ingrijpend te verbeteren. "Zoals ik al in het bericht van 13 april vertelde, zijn we verrast door een trendbreuk van het nut van de stapelwagen in de verschillende stromen. Business is booming waardoor meer en impact vollere stappen nodig zijn om het tekort aan te pakken. Daar zijn we nu al mee begonnen om voor de volgende pieken echt gesteld te staan. Daarover gaan we natuurlijk met onze leden en hun klanten in gesprek."

bron: Royal FloraHolland
Publicatiedatum: