Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog eens 12 ha glas bij Emsflower

Emsflower is druk doende de faciliteiten in Emsbüren verder uit te bouwen. Er verrijst nog eens 12 hectare glas en er zullen, zo laat bedrijfsleider Bennie Kuipers weten, zo'n 50 nieuwe banen worden gecreëerd. Bedoeling is de productie steeds verder in het Duitse plaatsje, net over de grens bij Enschede, te concentreren. De locaties in Denekamp en Erica zullen op termijn worden afgestoten. Dat meldt de Neue Osnabrücker Zeitung (NOZ).

De nieuwe kas verrijst op het stuk land tussen de hoofdvestiging en Emsland Gemüse, dat daar net achter ligt. De helft van het nieuwe areaal (6 ha) is bedoeld voor de productie van perkplanten, de andere helft wordt, net als de kas van Emsland Gemüse, een ‘combinatiekas’: een kas waarin per seizoen geschakeld kan worden tussen dan weer bloemen en dan weer tomaten (of komkommers of paprika’s). In de herfst moet het af zijn.


De combinatiekas van Emsland Gemüse

Emsflower is niet van het stilzitten. Afgelopen november nog werd er een nieuwe kas geopend, waaruit in januari de eerste geraniumplanten tevoorschijn kwamen. Met de extra 12 ha groeit het areaal glas in Emsbüren naar 64 ha. Met de locaties in Denekamp en Erica telt het geheel 87 ha, plus nog twee ha in Tanzania (alwaar stek vermeerderd wordt). De voormalige kwekerij in Fretzdorf nabij Berlijn is onlangs verkocht.

Het complex vormt niet alleen de grootste plantenkwekerij van Europa, ook is er een restaurant, een speeltuin, een tuincentrum en meer. De kwekerij is daarnaast een voorloper in techniek en automatisering: alles reilt en zeilt volautomatisch, tientallen computergestuurde elektrotrekkertjes (‘Rhynos’) rijden af en aan en ook op het gebied van oppotten, stekken, weider zetten en meer is de grootste plantenkwekerij van Europa niet bepaald achter.

Klik hier voor het artikel op de NOZ


Publicatiedatum: