Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nard Elsman, Diamond FMS:

Een Fingerspitzengefühl voor data ontwikkelen

De economie in Oekraïne trekt aan en kwekers willen graag investeren. Frustrerende factor is dan vaak de bank, die geen lening wil verstrekken omdat er onvoldoende inzicht zou zijn in de financiële situatie van het bedrijf. Tegelijkertijd menen kwekers over bergen informatie te beschikken en zien zij soms door de bomen het bos niet meer. Er is, kortom, vraag naar professionele en betaalbare (bedrijfs-)analyses.

Dit zegt Nard Elsman, eigenaar van Diamond FMS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in softwareoplossingen op financieel en logistiek gebied voor bedrijven. Vanuit de Oekraïne zien zij de vraag groeien.

Elsman: "We zijn al vijf jaar actief op de Oekraïense markt en werken er met verschillende universiteiten samen. Banken zijn er inmiddels bekend met de Diamond-software en de nauwkeurigheid van de informatie. Het creëert het gewenste vertrouwen, waardoor telers sneller een lening kunnen krijgen. Naast het kennen van de financiële situatie van een bedrijf kan de analyse van andere technische en operationele gegevens tot meer inzicht leiden, mits dit op de juiste manier gebeurt."


Anastasia Ruzhyna en Nard Elsman van Diamond FMS BV tijdens de Flower Expo Ukraine 2017.


Financiële prestaties in kaart brengen
Wanneer een bank een lening toekent, moet het een bepaalde zekerheid hebben: vertrouwen in het bedrijf en haar toekomst. De financiële informatie is vaak in verschillende Exceldocumenten opgeslagen, een enorme hoeveelheid gegevens, maar die zijn vaak niet gekoppeld met boekhoudsystemen. Hierdoor worden gegevens vaak dubbel opgeslagen, maar kunnen er ook tal van (type-)fouten insluipen.

Om een beter inzicht te krijgen in de financiële situatie van het bedrijf en fouten te vermijden, heeft Diamond het Financial Management Software (FMS) ontwikkeld. Hiermee worden gegevens uit Excel sheets en boekhoudsystemen geïmporteerd en worden de financiële prestaties inzichtelijk gemaakt. Ook biedt de software inzicht in de huidige en toekomstige winstgevendheid van bedrijven en toont het realtime de liquiditeitsontwikkeling en de financiële gevolgen van bepaalde beslissingen. "Hiermee kunnen bedrijven beter en sneller worden beheerd."

Fingerspitzengefühl
Naast het in kaart brengen van de financiële prestaties van het bedrijf, zou en kan er volgens Elsman meer uit de verzamelde gegevens worden gehaald. "Bedrijven hebben steeds meer (financiële) gegevens, maar dit leidt niet automatisch tot meer inzicht."

Daarom ontwikkelde Diamond o.a. ook DataConnect: een bedrijfsinformatiesysteem dat alle relevante gegevensbronnen bij elkaar brengt. "De echte uitdaging is niet het ontgrendelen van meer gegevens maar het ontdekken van verbanden. Met onze software kunnen ondernemers zinvolle informatie over de prestaties van de eigen onderneming uit bestaande gegevens halen en er een zogenaamd 'Fingerspitzengefühl' voor ontwikkelen. Met DataConnect kan men eenvoudig op elk getal, figuur of grafiek inzoomen en de gegevens in dynamische tabellen en grafieken analyseren en visualiseren."

Samenwerking met universiteiten
Aangezien Diamond software in veel sectoren kan worden toegepast zoekt men naar (meer) standaardisatie. Dat is waarom het bedrijf besloten heeft om met verschillende universiteiten wereldwijd te gaan samenwerken. In de Oekraïne gebruiken reeds vijf universiteiten Diamond in hun BBA/MBA-programma. "Vorig jaar zijn de eerste studenten met Diamond afgestudeerd," besluit Elsman. "Om de implementatie van het financieel beheersysteem in het educatieve proces van de hogere onderwijsinstellingen in de Oekraïne te doen slagen, gaan wij zelf naar de leerkrachten toe en leggen hen uit hoe ze met Diamond kunnen werken."

Voor meer informatie
Diamond FMS
Nard Elsman
E: bj.elsman@diamondfms.com
www.diamondfms.com

Publicatiedatum: