Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Heijnen:

Floricultura gaat bouwen in Holambra, Brazilië

Tholen - Floricultura gaat bouwen in Holambra, Brazilië. In eerste instantie zal 3000 meter kas verrijzen met opties voor latere uitbreidingen en deze is bedoeld voor de opkweek van jonge phalaenopsis planten. Momenteel wordt de grond gereed gemaakt, in juli gaat de bouw van start en begin 2018 moeten de eerste planten worden opgezet.

Marco Heijnen begeleidt het project vanuit Nederland. Floricultura is al enkele jaren in het land als leverancier op de Braziliaanse markt actief. “De markt heeft een flinke groei doorgemaakt. De afgelopen jaren is die wat afgevlakt, maar wij verwachten dat deze de komende jaren toch weer zal toenemen. En niet alleen wij: in het land zijn momenteel verschillende partijen aan het uitbreiden of hebben plannen daartoe.”


De grond waarop gebouwd gaat worden, moet worden genivelleerd. Hiertoe moet 60.000 m3 grond worden verplaatst.

De nieuwe kas wordt gebouwd door een lokale partij, met name omdat importheffingen erg hoog zijn. Wel zal worden samengewerkt met verschillende Nederlandse techniekbedrijven.

In de kas zullen de jonge planten, die worden opgekweekt in Nederland, kunnen acclimatiseren. “Het klimaat is behoorlijk anders dan bij ons en voor de planten is dat wennen. Ook het transport zelf is stressvol. Een fase van acclimatiseren voordat de phalaenopsis naar de klant gaat is dan ook gewenst.”

In het gebied, ‘het Westland van Brazilië’ op een uur of twee rijden van São Paulo, zijn zo’n 150 tuinbouwbedrijven gevestigd. Met name sierteelt floreert er. Groententelers zitten er weinig.

Floricultura timmert stevig aan de weg. Onlangs nog werd twee hectare kas in Salinas, Californië bijgebouwd. Van hieruit wordt de Noord-Amerikaanse markt bediend: planten uit de nieuwe vestiging in Holambra zullen primair bestemd zijn voor Braziliaanse klanten.


Voor meer informatie:
Floricultura
Marco Heijnen
Cieweg 13
1969 MS Heemskerk
T: + 31 (0) 251-203060
F: + 31 (0) 251-203061
E: m.heijnen@floricultura.com
www.floricultura.com
Publicatiedatum: