Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druk bezochte ledenavond TJW bij Plantenkwekerij Vreugdenhil

Tholen - De nieuwste uitbreiding van Plantenkwekerij Vreugdenhil bleek een uitstekende trekpleister voor jeugdige ondernemers uit het Westland. Een man of 60 gaf acte de présence op de ledenavond, alwaar een uitgebreide rondleiding door de nieuwe faciliteiten op het programma stond. Tweede programmaonderdeel centreerde zich rond het eigenlijke thema van de avond, een presentatie van Marlen Smal van P&O met passie over ‘het ideale bedrijf voor werkgever en werknemer’.


Volle bak

John Vreugdenhil verzorgde een korte inleiding, waarop hij, samen met teeltspecialisten op het bedrijf John Potters en Leon van Mil, de groep meenam op een rondje. De ruim 10 ha grote kas, in fases gebouwd door VB Groep, is optimaal ingericht voor de opkweek van groenten- en sierteeltplanten. Tevens timmert de ondernemer flink aan de weg met het eigen plukgroentenmerk Pick&Joy, waarvoor het ook de eigen veredeling in huis heeft. “Sinds we een paar jaar geleden met Pick& Joy zijn begonnen, hebben we elk jaar een flinke groei doorgemaakt”, aldus Vreugdenhil.


John Vreugdenhil

HR beleid een must
Marlen Smal is al 25 jaar werkzaam in 'Human Resources', waaronder een lange tijd bij Fides (nu Dümmen Orange), en is onlangs gestart met haar eigen bedrijf P&O met passie. Langs deze weg adviseert zij opdrachtgevers op HR management gebied. Centraal stond de vraag: “Wat is het ideale bedrijf voor werkgevers én werknemer?”, waarbij zij een overzicht gaf van de tools en eigenschappen van beide partijen. “Een degelijk HR beleid is een must in iedere professionele organisatie”, weet Smal. Het zoeken van een match en het garanderen van tevreden gezichten aan beide kanten is geen vanzelfsprekendheid, en er moet, zoals in iedere relatie, in geïnvesteerd worden.


Leon van Mil

De presentatie van Smal werd ondersteund door acteur Simone Valk, die als trainingsacteur en met hulp van rollenspelen illustreerde hoe belang een goede communicatie tussen werkgever en werknemer is.


Marlen Smal


Simone Valk


Het proefhoekje. "Momenteel ben ik aan het kijken of het mogelijk is de Pick&Joy volledig biologisch te telen: zowel boven- als ondergronds", aldus Leon van Mil

Voor meer informatie, zie ook de websites van Tuinbouwjongeren Westland en Plantenkwekerij Vreugdenhil.

Publicatiedatum: