Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bart Verduin, Praxas

"Ketenbrede aanpak is oplossing voor derving"

Tholen - Op 5 april gaf Praxas een presentatie voor 35 medewerkers van de afdelingen kwaliteitszorg, inkoop en verkoop van bloemenexporteur Hilverda De Boer. Doel van de bijeenkomst was het creëren van een samenwerking tussen de verschillende afdelingen met betrekking tot de bewustwording van risico’s zoals ethyleen, vocht en temperatuur tijdens de opslag en het transport van bloemen.


Links Bart Verduin (Praxas), rechts Martin Jansen (Hilverda De Boer) Foto: Hilverda De Boer

Veel schakels, veel risico's

Iedere schakel in de keten kent weer een aantal risico’s die kunnen leiden tot derving en verlies. Zo wordt een deel van de bloemen geïmporteerd vanuit het buitenland en is dus al blootgesteld aan mogelijke temperatuurverschillen en ethyleen gassen. Vanuit de telers worden bloemen gedistribueerd naar de veilingen en exporteurs en vervolgens weer geëxporteerd naar de tussenhandel, in binnen- en buitenland. Ook hier kunnen de risico’s ertoe leiden dat bloemen bederven en niet meer bruikbaar zijn voor de verkoop.

Vanuit deze wetenschap past Hilverda De Boer een aantal oplossingen toe die derving moeten tegengaan, waaronder ethyleenfilters, vochtabsorbers en datarecorders. Ook werkt men nauw samen met Praxas, een bedrijf dat al 15 jaar actief is in de bloemensector en gespecialiseerd is in oplossingen voor het tegengaan van (de risico's van) derving en verlies.


Bart Verduin legt uit hoe de Praxas-oplossingen derving van bloemen grotendeels kunnen voorkomen. Foto: Hilverda De Boer

Ketenbrede aanpak
Volgens Bart Verduin voorkom je derving door bewustwording van risico’s in de gehele keten en het daarbij toepassen van beproefde oplossingen. “Door goed te kijken naar een ketenbrede aanpak, waarbij de verschillende schakels een gezamenlijk doel nastreven, zorgt Praxas voor zo min mogelijk derving en een zo hoog mogelijke kwaliteit. Om deze bewustwording te creëren heeft Praxas aangeboden haar kennis te delen middels een specifiek op Hilverda De Boer gerichte presentatie.”

Bewustwording
Dat het voorkomen van derving een grote rol speelt bij Hilverda De Boer blijkt wel uit de opkomst bij de presentatie. Martin Jansen, die verantwoordelijk is voor de kwaliteitszorg bij de Aalsmeerse exporteur, is blij met de betrokkenheid van zijn collega’s: “Dat 35 medewerkers van verschillende afdelingen tijd vrijmaken geeft aan dat kwaliteitsbewustzijn leeft. Je hebt tenslotte ook alle ogen binnen het bedrijf nodig om kwaliteitsproblemen te signaleren en te voorkomen. Bart Verduin speelde daar goed op in door in zijn presentatie alle stappen van het proces te benoemen.”

Martin Jansen is ervan overtuigd dat Praxas en Hilverda De Boer elkaar kunnen versterken om de kwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen. “Zo werken we met een aantal oplossingen van Praxas die schade tijdens transport aan bijvoorbeeld chrysanten en cymbidiums voorkomen. In de toekomst willen we met Praxas nog veel meer producten blijven ontwikkelen die de kwaliteit van onze bloemen ten goede komen.”

Voor meer informatie:
Praxas
Hoeksteen 5
4815 PR Breda
T: +31 76 50 40 268
F: +31 76 50 40 269
E: info@praxas.com
www.praxas.com



Hilverda De Boer
1430 AC Aalsmeer
T: +31 (0)297 332 500
F: +31 (0)297 332 900
E: info@hilverdadeboer.nl
www.hilverdadeboer.nl
Publicatiedatum: