Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Growerz, Jeroen van Oosten

De app voor alle uren

Tholen - Growerz is een nieuwe tool voor kwekers, waarmee medewerkers gemaakte (over)uren verantwoorden en verlof kunnen registreren. Dergelijke apps zijn bezig aan een opmars, maar een tool waarmee uren worden weggeschreven op teeltsoort bestond nog niet. “Terwijl daar wel behoefte aan is, want een ondernemer wilt zicht hebben in waar de door zijn werknemers gemaakte uren naartoe gaan”, aldus ontwikkelaar Jeroen van Oosten.



Double Guns is een softwareontwikkelaar, maar omdat de tool specifiek voor tuinders is gebouwd, heeft men het beestje een eigen naam gegeven: Growerz. Dat de tool inspringt op een behoefte blijkt al uit de manier waarop deze tot stand is gekomen. "We hebben hem ontwikkeld i.s.m. met mijn zwager (‘en tevens proefkonijn’), Jean Pierre van der Peijl van Van der Peijl Tuinplanten in Zundert. Deze is er nu een paar weken mee aan de slag en een tweede, Boomkwekerij Ron van Opstal, is er afgelopen week mee live gegaan."

Spoedig zullen ook anderen volgen, waaronder Special Plant Zundert, Snepvangers Tuinplanten, Gebr. Jonkers, Kwekerij Maarten Bloemen, en Van den Oever. De eerste feedback is positief. In onderstaande vertelt hij er meer over.

"Er is niet echt een specifiek type teler of kweker waar de app voor is gemaakt. Voor iedere kweker/teler met personeel (zowel vast als eigen personeel) is deze app erg handig. Het verschil tussen de eigen medewerkers en flexkrachten (pauzes doorbetaald ja of nee, overuren, verlofsaldo etc.) is een functie die er standaard in zit en per kweker heel eenvoudig is aan te passen. Bij de ene kweker geldt dat pauzes worden doorbetaald en bij de ander deels of niet. Ook overuren worden op meerdere manieren verwerkt. Ook die keuze ligt bij de kweker.

Waardevolle statistieken
Ook maakt het niet uit of een teler alleen tomaten of juist een divers pallet aan producten teelt. Binnenkort gaan we de applicatie opleveren voor een komkommerteler. Dit bedrijf heeft uiteraard maar 1 soort en ook (in dit geval) maar 2 type werkzaamheden (oogsten en verpakken). Toch geeft het ook die kweker inzicht in de uren besteed aan oogsten en verpakken, maar veel belangrijker voor hem is de urenregistratie van zowel zijn vaste krachten als flexmedewerkers. Bij dit bedrijf gaan we nog een stapje verder en gaan we aan de hand van zijn verkoopprijzen (bij de veiling in dit geval) zijn kostprijzen berekenen en het aantal komkommers per m2 in een bepaalde periode. Zeer waardevolle statistieken voor deze onderneming.

De app is ook een uitkomst voor de medewerkers zelf. Linksom of rechtsom moet men altijd ergens de gemaakte uren verantwoorden. De invoer van de uren is een kwestie van tikken en niet typen, de tijd die je kwijt bent (bijvoorbeeld aan het einde van een werkdag) om je uren in te vullen is nog geen minuut en misschien nog wel sneller.

Uitstapje naar de sierteelt
Dat wij als Double Guns op deze manier de sierteelt inrollen, heeft een simpele reden: via mijn zwager. Ik vind het al jaren reuze interessant om over zijn kwekerij te lopen en zijn verhalen aan te horen. Een vaak gehoord verhaal (ergernis) ging over de urenverantwoording. Veel pakketten bieden dit heel omslachtig en veel te ingewikkeld aan en vaak niet eens taalafhankelijk. Daar moest ik wel iets mee doen!

Double Guns
Wij zijn een bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van maatwerkoplossingen en dat kan in alle branches worden toegepast. Onze klanten zijn kleinere regionale bedrijven, maar ook grote nationale en zelfs internationale ondernemingen. Een software oplossing hoeft niet altijd heel ingewikkeld of complex te zijn, het kan ook eenvoudig en snel (qua ontwikkeltijd). In sommige branches zijn we actiever dan in andere branches, maar dat is puur toeval en ontstaan door ons netwerk. Iedere klant moet volgens ons zo blij zijn met de oplossing die wij bieden, dat hij /zij een ambassadeur voor ons bedrijf wordt. Dat lukt aardig en dus krijg je vaak van bestaande klanten de contactgegevens door van een branchegenoot. Dat we nu de sierteelt inrollen is toeval, maar het is een interessante markt met veel mogelijkheden. Wie weet waar een en ander nog toe gaat leiden. Wel heb ik, n.a.v. dit project, al ideeën opgedaan voor een nieuwe tool. Wat dat is, daar kan ik nog niet veel over kwijt, maar het is een oplossing voor een pijnpunt waarvan ik direct al zag dat er zeer zeker ruimte is voor verbetering. Een verbetering die meer inzicht geeft en een hoop gedoe met Excel sheets e.d. tot de verleden tijd laat behoren. Binnenkort meer hierover.

Voor meer informatie:
Growerz
Jeroen van Oosten
Princenhagelaan 1C-2
4813 DA Breda
T: 085 – 4010960
E: jeroen@doubleguns.nl
www.growerz.nl