Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste rozen Aleia Roses voor de klok

Tholen - De eerste rozen van Aleia Roses komen vanaf vandaag voor de veilingklokken. De Spaanse kweker opende enkele maanden geleden de deuren van een hypermoderne, 14 ha grote kassencomplex in het Spaanse binnenland. Er wordt Red Naomi gekweekt en men hoopt 40 miljoen stelen op jaarbasis te gaan produceren. Het loskomen van de eerste stelen (vooralsnog van A2 kwaliteit, maar gehoopt wordt snel A1 beschikbaar te hebben) werd gisteren gevierd met vakgenoten en inkopers op de veiling in Aalsmeer.



Rond de klok van half 11 hielden Dirk Hogervorst, RvC lid, eigenaar Luis Corella en verkoop manager Will Zuiderwijk een korte presentatie. Daarop werd Iberico ham en een Spaanse lunch geserveerd.



Kwekerij

De kwekerij ligt in een omgeving met een zeer gunstig klimaat (op hoogte en veel zon). De kassen zijn gebouwd en ontworpen met medewerking van toonaangevende bedrijven uit Nederland en zijn uitgerust met de nieuwste, eveneens Nederlandse apparatuur. Meer informatie over (de lancering van) de kwekerij vindt u hier.


foto: Aleia

De rozen in de kassen van Aleia Roses worden geteeld op substraat. Recirculatie van regenwater zorgt voor het terugbrengen van waterverbruik tot 50%. Naast het toepassen van geïntegreerde gewasbescherming wint de kwekerij ook CO2 terug door het verbranden van aardgas. Bovendien biedt de kwekerij arbeidsplaatsen aan mensen met een beperking.

Rozen
Het is de bedoeling z.s.m. A1 kwaliteit te gaan leveren. De stelen zullen worden onderverdeeld in drie kwaliteitssegmenten: Reia (nu nog A2, maar binnenkort ook onder A1 kwaliteit beschikbaar), Aleia en Aleia Maxima. Bloemen zullen beschikbaar zijn in steellengtes 90, 80, 70, 60 en 50 cm.




Voor meer informatie:
Aleia Roses
E: info@aleiaroses.com
www.aleiaroses.com

Publicatiedatum: