Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers gezocht door Ctgb: "In gesprek blijven"

Het volledige college van het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) bracht op vrijdag 5 april een bezoek aan de glastuinbouw in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Dat meldt Glastuinbouw Nederland. Tijdens de drie bedrijfsbezoeken kwamen actuele onderwerpen zoals de versnelde beschikbaarheid van groene gewasbeschermingsmiddelen, de mogelijkheden van precisie, de positie van kleine teelten, waterzuivering en waterkwaliteit aan bod.



Namens Glastuinbouw Nederland waren voorzitter Adri Bom-Lemstra, beleidsspecialist Plantgezondheid Kyra Broeders en waterspecialisten Guus Meis en Arthur van den Berg bij het werkbezoek aanwezig. Samen met de ondernemers van de drie bezochte teeltbedrijven werden diverse knelpunten voor de glastuinbouw besproken. De praktijkervaringen en –visies werden met het college gedeeld door Erik Gubbels van Gubbels Kwekerijen, Lilian van Rijn van Rijnland Aardbeienkwekerij en Fons Verbeek en Don Heijligers van BioVerbeek.

Ambities van de sector
Het bezoek begon bij Gubbels met een breder gesprek over de glastuinbouw in Nederland, economisch toegevoegde waarde en de ambities van de sector op duurzaamheid. Daarna volgde een rondleiding door de kas van het paprikabedrijf. Bij Rijnland Aardbeienkwekerij werd gestart met een rondleiding door de aardbeienkas en de waterruimte, gevolgd door een gesprek tussen collegeleden en de ondernemers over nullozing en waterzuivering. Het laatste bezoek begon met een rondgang door de kassen van biologisch groentebedrijf BioVerbeek. Daarna werd de dag afgesloten met een gesprek over de knelpunten in het huidig gewasbeschermingsmiddelenpakket in zowel de biologische als gangbare teelt.

In gesprek blijven
Er ontstond een discussie over belangrijke onderwerpen zoals de beschikbaarheid van groene gewasbeschermingsmiddelen. Ook waren de mogelijkheden om te versnellen, de potentie van precisie, de positie en het belang van kleine teelten, waterzuivering, nullozing en waterkwaliteit onderwerp van discussie. Terugkijkend op het werkbezoek van het college stelde voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland: "Het is goed en belangrijk om op deze manier met het Ctgb in gesprek te blijven."

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: